trädgård, tankar, vardag, inredning, loppis, böcker, familj, resor, växthus


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

söndag 7 mars 2010

Marssolen

Åh vad det har varit soligt och fint i helgen. Mycket som har hänt också. Det roligaste och häftigaste var att bli faster! Det är första gången för mig. I min ålder...:) Äntligen är den långa väntan över, i fredags föddes en vacker liten flicka. Vi var tvungna att åka till BB igår och se på underverket. Hon är bedårande! Så liten och ändå fanns allt där, att det funkar! Men låter det inte trist med faster? Det är på nåt vis inte lika snällt som att vara moster? Jag har aldrig haft nån faster, men... Jag får bli en snäll faster!Jag har hunnit måla lite också. Hittade för några veckor sen den här hyllan på en loppis, för 20:- Har kollat lite på Blocket, men där har de kostat flera hundra. Så jag blev jätteglad när jag såg den här, brun var den då. Jag tog den direkt. De blå faten var jag också tvungen att köpa, annars hade jag ju inte haft nåt att ställa i hyllan till att börja med. Jag är svag för blått, mina ögon dras alltid mot allt blått. Min julkrans har fått ge plats åt en mer påskinspirerad krans. Tvära kast! Men det är inte långt kvar till påsken, så visst kan man väl börja pynta lite? Tyckte det kändes lite tidigt med fjädrar i riset jag satte ute på trappen, de får nog vänta ett tag till. Men lite färg skulle göra sig bra mot all vit snö...
Det är så jag känner inne också, jag älskar all vit inredning, men nu tycker jag att det är vitt ute och vitt inne. Jag behöver lite färg känner jag.
(usch, vilken ful ytterdörr jag har..) En bukett tulpaner livar upp! Några kvistar syrén som jag haft inne ett par veckor har fått små knoppar. Med solen utifrån som skiner in i rummet blir det ett vackert blickfång.Ett inte lika vackert(längre) blickfång fick jag när jag för några dar sen ville ha en plats i solen. Jag har ett planteringsbord på altanen som jag tänkte jag kunde få fram ur snön. Lättare sagt än gjort.
Nu har jag skottat som en tok, tyvärr kommer det dröja ett tag till innan jag kan få njuta där, få köpa några penséer eller påta ner några frön eller bara vara utan vantar.... jag längtar!!
Nu är det redan söndag. Helgerna går så himla fort. De hinner bara börja så är de över. Men tänker man efter så hinner man ju faktiskt med en hel del.
Ha en trevlig kväll alla där ute i vårt land!


3 kommentarer:

 1. Grattis! Till att ha blivit faster då... Jag är åxå en sån. Faster alltså..och snäll.
  Vilken gullig riskrans. Jag har gjort en o spirearis. Den ska få lite fjädrar till påsk, den åxå.
  Hoppas du har det gott och att solen skiner hos dig. Kram Åsa.

  SvaraRadera
 2. Vad kul, är också faster åt en liten kille.
  Kom på när jag såg din fina krans på dörren att jag ju fortfarande har julkransen kvar!!
  Det måste jag genast göra något åt.
  Och, här behövs nog också en rejäl skottningsaktion innan det finns plats att ställa en stol att sitta och njuta i.
  Ha det bra.
  Camilla

  SvaraRadera
 3. Grattis till både brorsbarn och blogg!


  Härliga bilder!

  Ha en fin söndag!

  Kramar

  Flisan

  SvaraRadera

Vad roligt att du vill lämna en hälsning! Tack!