trädgård, tankar, vardag, inredning, loppis, böcker, familj, resor, växthus


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

fredag 16 april 2010

Dagens utflykt....

...gick till den lokala lilla plantskolan inte långt från där jag bor. Behövde några fler penséer till fler krukor. Och det fanns massor!
Men jag är inte nån luttrad bloggare än som kommer ihåg att ta med mig kameran när jag är ute och far...så blomsterprakten i växthuset blev det inga bilder på.Men några pelargonsticklingar blev det bild på när jag kom hem. Här är en "appelblossom".Och den här lilla söta heter Änglapelargon. Den ser inte ut att bli så stor, men jag tycker den var gullig.


En Fuchsia fick också följa med hem....


Liksom en fröpåse, nu ska jag börja så lite! Hoppas de klarar sig utan extraljus inne ett tag framöver. Det fanns jättemånga nya sortes frön som såg spännande ut. Men jag kunde hålla mig. Ibland har jag sått så mycket att det blivit överfullt inne innan man kan få ut allt.
Nu är det fredagsmys som gäller...har klarat av maten, men nu blir det efterrätt. Lite vin och ost och kanske en bit choklad, det är aldrig fel för mig!

Det här är ett vin som passar till ost, säger min svägerska, somellieren. (stavas det så?)
Annars är jag ingen kännare av vin, det blir mest vita lite halvtorra om jag får välja, och det får jag för det mesta....
.
Ha en skön fredagskväll, jag ska försöka att inte somna i soffan!
.
4 kommentarer:

 1. Fina blommor. Åh,du...va gott med ost och vin!!
  Hi hi... när jag läste ditt inlägg, slog det mig plötsligt! Va fasen...jag köpte ju tre penseér i kväll när vi var till affären. Dom ligger kvar ute på trappan i en plastpåse....
  Jag hade glömt dom!
  God natt på dig! Åsa.

  SvaraRadera
 2. Vilka fina växter du har!
  Ja, visst blir man sugen på att så nu, men som du säjer - det är lätt att det blir för mycket också! Pelargonen är jättesöt!

  Tack för tipset på vinet! Härligt att avsluta dagen med lite godsaker!
  Ha en härlig helg!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 3. Det låter som om du hade en riktigt myskväll igår och komma ihåg kameran, vem gör det? Brukar också glömma den hemma för det mesta.
  //Camilla

  SvaraRadera
 4. Vilken dubbellycka! Först: ha en plantskola nära. Sen: att ha en sommelier i släkten! Det är bara kocken som saknas!!
  Hulda

  SvaraRadera

Vad roligt att du vill lämna en hälsning! Tack!