trädgård, tankar, vardag, inredning, loppis, böcker, familj, resor, växthus


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

måndag 26 juli 2010

Vardagsrummet

Nu kommer mina bilder från vardagsrummet. Min kamera är begränsad, eller så är det jag som inte kan sköta den så bra. Jag tycker det är svårt att veta om man ska använda blixt eller ej inne.
Satte iallafall upp en del av tavlorna i ett litet potpuri på ena väggen, det finns plats kvar att fylla på med fler. Det gillar jag!


En hylla kom upp för att göra plats för de allra minsta tavlorna, samt en del annat kärt.


Jag gillar Hjärtan på tråd, det är så sirligt och vackert.

Den här tavlan hittade jag på Myrorna för ett tag sen. Min farmor och farfar hade en sån och jag tyckte den var så fin. Mina grabbar tycker den är lagom pinsam med nakna barn på...nästintill så man inte kan ha den på väggen.... Synd, då kan de ju vara i ett annat rum:)Mitt stora skåp som jag tycker är mörkt och stort, vet inte om det snart ska få chans att bo hos någon annan. Det blev så många mörka möbler i rummet nu. De passar ju i färg med varandra, men jag har lyckats få till ett ljust vardagsrum på sista tiden och då känns det som de här drar ner allt... Hmm, tål att tänka på!En minivas, med minibukett med mini -The Fairy och Lavendel bla. Blommorna blev små och låga i år i torkan. Men färgerna är det inget fel på.Och det nya bordet som blev anledningen till rockaden... Farmors lilla skåp mellan sofforna.Och sist, en läshörna. Eller en stickhörna, eller en TV-fåtölj. Det är bara att välja.
TV:n är så ful så den behöver jag inte visa. Försöker få mannen inne på att det vore bra med ett TV-skåp att ställa in den i. Det är väl inte så svårt att bygga i ett hörn?! Då kanske vi kunde köpa en plattTV... nåt barnen önskar sig. Och gömma den i ett skåp så blir alla nöjda!
.
Nu ska jag gå ut och se vad som hänt efter ca 35 mm regn. Det borde vara skönt för gräs och växter. Det föll så sakta och stilla så inget har gått sönder.
.
Ha en bra måndag!!

5 kommentarer:

 1. Så fint du har fått till det i ditt rum!
  Det vita lilla skåpet är helt bedårande!
  Många vackra gamla tavlor och en söt liten hylla!

  Nej, jag vägrar använda blixt, så jag tycker du valde helt rätt!
  Visst är det alltid kul med lite förnyelse?!
  Ha en fin dag!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 2. Va fint du har gjort det. Kul med dom gamla tavlorna.
  Jag säger som Lisa...Nej, ingen blixt! Jag använder väldigt sällan blixt när jag fotar.
  Va fint det lilla vita bordet är.
  Ha en bra fortsättning på dagen nu!
  Kram Åsa.

  SvaraRadera
 3. Tack för att du hittade till mig! Tänk vad många nya bekantskaper man får i bloggvärlden!

  Din mörka chiffonje är jättevacker tycket jag. Måla den INTE vad du än gör!! Lite mörka möbler i det vita är bara livfullt. Vänta du bara, snart är det inne med det mörka igen.

  Vilken fin tavelvägg du gjort... och farmors skåp... bara så vackert! Däremot tycker jag att du ska måla nya bordet vitt!! Oj, vad jag tycker mycket;) Det är det som är bra... man får många råd, men man bestämmer HELT själv:)!!

  Ha det bra i regnstrilet.
  Kram till dig från Eva-Mari

  SvaraRadera
 4. Hej Marie!
  Vad kul att du hittade till mig!
  Jag är inte heller ngn vän av blixt, och fick ett kamerastativ i födelsedagspresent tidigare i år. Men ibland måste man ändå använda blixten. Jag tror att man behöver lite kunskap, att använda den rätt...
  Du gillade mina collage.Kul!
  Jag använder mig mycket av Picascias funktioner, och där kan du trixa dig fram och göra collage på olika sätt.Jag förmodar att även du fått Picascia genom att du har Blogger/google konto.
  Det är kul med gamla saker - både sådant man ärvt eller hittat på loppisar.
  Ha det gott så länge!
  hälsn
  AnnA

  SvaraRadera
 5. Tack för din hälsning inne hos mig!
  Vilket fint potpurri av tavlor och ting du har gjort. Det påminner mig om att jag måste ta tag i min tavelvägg i vår trappuppgång som jag har tänkt göra i snart ett år...varför får man aldrig ändan ur vagnen till vissa saker..:o)
  Jag använder nästan aldrig blixt jag heller, blir bättre bilder utan, men den mörka årstiden är det svårt att få till det ibland. Men NU är vi i den ljusa årstiden och njuter av den, eller hur!

  SvaraRadera

Vad roligt att du vill lämna en hälsning! Tack!