trädgård, tankar, vardag, inredning, loppis, böcker, familj, resor, växthus


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

fredag 6 augusti 2010

Getinginvasion!!

Jag håller på och blir tokig på alla getingar. De är överallt och nästan anfaller mig när jag går ut. Fy, jag har fått 5 stick i sommar och varje gång blir det tjockt och svullet och svider i ett par dagar. Nu börjar jag bli nojig. Rädd att bli stucken i ansiktet, då får jag väl åka till sjukhuset tänker jag.


Nej, nu fick det bli några fällor. Kanske hjälper det nåt! Men vill man äta nåt ute så kommer de hellre till den lukten. Annars ska det vara effektivt med avskurna Petflaskor, häll i nåt sött och kryper de väl i så kan de inte komma upp.Jag är så förtjust i Fjärilsbuskar, men vi bor i fel zon. Förra sommaren köpte vi en ändå och satte så skyddat vi kunde, men efter den här vintern klarade den sig inte. I år köpte vi en ny till trots, den sitter fortfarande i en kruka, då kanske man kan ta in den eller gräva ner den i vinter?!
(nån som vet?) Den blommar iallafall och lockar till sig fjärilar, precis som det är tänkt.
Mina Agapanthusar är också på väg att slå ut. De har väntat på sig länge i år.
.
Idag åkte mannen iväg på semester med sin dotter. Jag ska vara hemma med mina söner och ha mysigt. Bara göra det vi vill. (precis som jag inte alltid gör det??) Det gör jag! Men jag tycker det är skönt att inte ha så många att ta hänsyn till. Så ikväll blir det fredagsmys vid TV:n med kräftor och annat gott, då ska vi se Postkodskampen och en film... yngsta sonens önskan. Sen äter vi borta om vi vill så köket kan vila... och mamman också! Man ska inte slita ihjäl sig i onödan.
.
Hoppas solen skiner lika fint på er som den gör här. Ska våga mej ut bland getingarna och klippa lite mer gräs, värst vad det satte fart efter allt regnande.

7 kommentarer:

 1. Ja, getingarna är verkligen ett lände iår! De flyger långsamt och kryper omkring där man minst anar och många är de! Usch! Men så klokt av dej att göra fällor - alltid hjälper det väl något!

  Så skönt det låter med fredagsmys!
  Ha en riktigt skön kväll!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 2. Kul att du hittade in till mig. Getingar är det väldigt mycket av just nu. Har klarat mig från stick hittills som tur är. Skönt att bara vara hemma och ta det lugnt så har vi också gjort i sommar.
  Ha en bra helg!
  Ullis

  SvaraRadera
 3. Getingar har vi massor utav på Bossgård, vi har tagit bort flera getingbillor...och en annan är alltid skraj, allergisk mot getingar nämligen, hoppas du har en härlig kväll, skönt att rå sig själv ibland, kramen

  SvaraRadera
 4. Ja, det är samma här! Det kryllar utav getingar. Jag är livrädd för att jag ska bli stucken för jag har blivit lite överkänslig mot dom rackarna. Fick ett stick förra sommaren, när jag trampade på en som låg på en matta, så nu sitter skorna på även inomhus.
  Tack för tipset med fällan. En sån ska jag tillverka imorgon.
  Ha en fin och solig helg! Kram Åsa.

  SvaraRadera
 5. Ja getingarna är en riktig plåga i år. Vi fick ringa efter Anticimex för till slut fanns dom överallt på landet. Det visade sig att vi hade ett jättestort bo inunder takpannorna.
  Hoppas att ni fick ett härligt fredagsmys med goda kräftor.
  Kram Lillemor

  SvaraRadera
 6. Tack för besöket.... alltid trevligt med nya bekantskaper.... sitter o bloggar runt ibland o jisses vad mycket fint man hittar..... kommer gärna tebaks på besök..:) getingfällan var smart.... Kram Annika

  SvaraRadera
 7. Getingar är verkligen ett otyg och det är som du säger, när man ska äta eller dricka någonting ute så vill de nästan följa med in i munnen.

  Kram Maidi

  SvaraRadera

Vad roligt att du vill lämna en hälsning! Tack!