trädgård, tankar, vardag, inredning, loppis, böcker, familj, resor, växthus


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

måndag 9 augusti 2010

Regnstilla...

Fast man inte tror det så är det uppehåll... jippie!! Det känns som det har kommit hundratals mm. Men just nu är det uppehåll! Inte några droppar i lilla tunnan, och
pumpen har visst slammat igen för den rör sig inte heller.

Det har blivit grönt och väldigt frodigt. Jag passade på att köra gräsklipparen över ägorna när det ändå gick. Gräset som var gulbränt och knastertorrt är nu grönt, tjockt och frodigt igen.Kunde inte motstå några rosor och fjärilslavendel som de sålde billigt på Skänninge marknad. Alla fyra för 100 kronor, det blir till att fylla en ny kruka. En del krukor har blivit lite sura av regnet så det kanske går att möblera om lite.


Jag möblade lite inne också när jag idag fick ett lätt ryck av energi. Igår ska vi inte tala om totalt beckmörker. Det var en urbota trist dag här. Allt var tyst och dödsstilla. Ingen orkade hitta på nåt. Jag hade sån lust att åka till Strängnäs till Lena Linderholms trädgård, den skulle vara öppen eftersom det var Tusen trädgårdars dag igår. Men jag kom inte iväg i tid så det brann inne. Hoppas det var några entusiaster ute igår.


Hade en Linderholm-tavla till övers sen jag gjorde min nya tavelvägg i vardagsrummet. Den får sprida solsken i tvättstugan. Man ser den här väggen från köket så det passar bra .Varning för mina gula bilder...det är ingen hit att ta kort inne i ett hörn när det regnar så det står som spön i backen... iallafall blev det ett nytt stilleben på byrån som rymmer bara mina braatthasaker.
Om en stund ska jag till en kompis jag inte träffar så ofta. Hon ringde idag och frågade om jag ville komma och käka lite ikväll. Det ska bli trevligt. Omväxling förnöjer!
Må så gott denna måndagkväll, extra kram till alla som börjat jobba efter semestern!
8 kommentarer:

 1. Ja, lite sol fick vi helt otippat här idag också!
  Men sen kom regnet igen...förstås! Gräset växer som attan nu! Man har ju knappt klippt på hela sommaren, men nu lär det väl bli klippa av om det ska fortsätt såhär!

  Låter mysigt med kompisträff!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 2. Ha ha ha...Uppehåll! Vad är det för nåt? Här har det varit skyfall idag. Hela stan höll på att flyta bort. Tur att man bor en bit utanför!
  Åskan har oxå gjort sig till, ett par vändor och till natten har vi blivit hotade med mera.
  Usch! Jag gillar inte alls åska.
  Vad fina blommor du har köpt.
  Jag visste inte att Lena L. bor i Strängnäs. Hon har säkert en jättevacker trädgård. Vore kul att se!
  Hoppas du hade det trevligt hos kompisen!
  Kram Åsa.

  SvaraRadera
 3. vad vackra de "gula" bilderna är! :-)

  SvaraRadera
 4. Bra att ha askar vad härligt det låter. Vilka fina blommor du köpte på marknaden ett riktigt fynd.
  Kram Lillemor

  SvaraRadera
 5. Det var en riktig ruggig dag igår..men samtidgt fuktvärme...:( är i vattenhålet , här är grått men uppehåll så då får man vara nöjd, ska snart in till Västervik, ha en fin dag, kram

  SvaraRadera
 6. Cajsas faster är ett kul bloggnamn! Ja, ibland tappar man bort varandra och sen hittar man varandra igen. Ibland är nog jag slarvig när jag rensar i datorn och rensar för mycket. Just nu har jag bortrensat bilder från semestern, som jag skulle ha kvar, hejsan hoppsan...
  Getingar har vi också haft mycket av, två bon intill utedäcket, men Anticimex fick komma, för jag är allergisk och gubben också visade det sig när han blev stungen. Så nu är de borta. Taskigt, men nödvändigt. Vi har fint väder, men vi bor ju vid östkusten, där det ofta är bra väder på sommaren.
  Hulda

  SvaraRadera
 7. Oj vad jag blir avundsjuk nu! Vart ska du?
  Hoppas du får det härligt!
  Kram.

  SvaraRadera
 8. Tack rara vän för din hälsning hos mig igen! Du är alltid välkommen tillbaka och jag antar att detsamma gäller för mig.

  Ha det gott så här denna tisdags-dag!

  SvaraRadera

Vad roligt att du vill lämna en hälsning! Tack!