trädgård, tankar, vardag, inredning, loppis, böcker, familj, resor, växthus


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

torsdag 5 augusti 2010

Skänninge Marken

Vädret här har varit så trist, men igår bestämde vi oss för en utflykt till Skänninge, för den årliga marknaden. Jag har inte varit där på säkert 12 år. Stort, trångt, mycket folk och massor med marknadsstånd. Men det är ju så det ska vara!Efter nån timme i vimlet när man är helt snurrig i huvudet av allt tittande, då kan jag inte sortera allt till slut. Då var det dags att dra sig undan vimlet och få i sig lite fika. Höja blodsockret lite och få ny energi.
Vi hade tur och kom bakom all kommers, där rann den här lilla ån(?) tror jag. Vet inte vad vattnet heter i Skänninge. Såg iallafall jättelugnt ut mot vimlet på gatorna ovanför.
Efter lite dricka och en bulle hittade vi ett hus med en stor skylt om Öppen Trädgård, jag tror det är dags för det på söndag, men här hade de tjuvstartat.
Man blev mottagen av ett gulligt äldre par som var så gästvänliga. Jag var framme med kameran och fotade lite idéer och vackra blommor.En sån här pump har jag men en svart som inte hittat sin rätta plats än. Den här blå tycker jag var väldigt fin.Och massa fågelholkar på samma träd, lite av ett hyreskomplex för fåglar. I bakgrunden var ett växthus inbäddat i grönskan. ( Jag som trånar efter ett eget)

Idag finns det hopp. Solen skiner och det är ljust och lätt och allt är roligare. Min energi kommer då. Jag har redan hunnit klippa gräset och få 2 getingstick, de är ettriga i år. Nu är det snart lunchdags. Sonen har beställt fisk.
.
Sen är det nog läge att fortsätta plantera mina växter som stått i en kasse i en vecka...mina fynd för halva priset. För det blir inte så mycket vinst om de inte kommer i jorden :)
.
Ha en bra dag alla vänner runtom!

4 kommentarer:

 1. Så du har varit på Skänningen marken! Vi talade just om den igår och jag har ett svagt minne att jag varit där en gång för...ja, hundra år sen känns det som!:)
  Jag kan tro att det var massor av folk! Så skönt att hitta lite lugnare ställen som en vacker och inspirerande trädgård! Så gulligt det var där! Ja du, ett växthus drömmer jag också om, få se om det blir något nån gång!

  Här är soligt och fint idag! Ska också klippa gräset, men väntar tills ikväll! Har just sågat ner en halvdöd fläderbuske - måste vila lite!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 2. Utflykter är ju ett måste så här på sommaren och jag är precis likadan som du. Går och fotar ideer det är min passion.

  Kram Maidi

  SvaraRadera
 3. Nu blev jag riktigt nostalgisk.
  Åkte alltid på Skänninge marknad när jag var liten. Vi hade sommarstuga i Borensberg. Det finns en marknad där också. Husbyfjöls marknad-första helgen i september, tror jag.
  Nu bor jag för långt ifrån för att besöka någon av dem.
  Kram, Agneta

  SvaraRadera
 4. Nej men va kul att du hittade till min blogg. Jag lägger upp dig på min blogglista. Tittade på bilderna på ditt vardagsrum, jättesnyggt. Den lilla brickan med blommönstret var så fin.
  Till Skänninge marknad har vi tänkt att åka i flera år men det har inte blivit av och inte i år heller. Håller tummarna för nästa år.
  Kram Lillemor

  SvaraRadera

Vad roligt att du vill lämna en hälsning! Tack!