trädgård, tankar, vardag, inredning, loppis, böcker, familj, resor, växthus


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

lördag 4 september 2010

Östgöta- dagen nr1.

Har stått ute i det fina vädret hela dagen och varit sååå trevlig. Tillsammans med min bästa vän har jag sålt grönsaker. Mängder med fina färska grönsaker. Allt från lök, morot, bönor, gurkor till lingon, dill och massor med olika sorters tomater...gula, röda, runda, grönrandiga och ovala.... alla med olika sorters namn. Men alla med ett gemensamt att de var jättegoda och luktade jättegott!


Det var många som var på gården och tittade och handlade goda getostar och åkte på getsafari och åt smaskig gryta tillredd av spädget med foccaciabröd och en getoströra till ...mums, massor med vitlök och vin i den grytan!



Det var Östergötlands kockvinnare.. om det nu heter så, från 2009 som lagade maten. Iklädda gummistövlar och kockrockar... lite roligt såg det ut. Men grabbarna kunde sina grejer.


Nu har luften gått ur mig. Ingen är hemma ikväll...huset är tyst (och lite kallt) men ack så skönt jag tycker det är att vara helt ensam ibland. Jag har bläddrat runt i blogglandia och nu tänker jag att jag kanske skulle bada varmt...men då somnar jag garanterat. Eller kanske se på TV...som om jag inte skulle somna då heller;) Och så är jag lite hungrig... kanske skulle jag åka och köpa en pizza? Jag tycker det är så trist att laga mat nu en period.... men det är långt till pizzerian... Hör ni vilka problem jag brottas med?!
.
Kvällen ska nog gå ihop sig!! Jag kommer säkerligen båda äta och sova utan problem!
.
Trevlig lördagkväll alla vänner!

4 kommentarer:

  1. Vilka härliga bilder...Här kommer receptet som jag lovade dig igår.

    M söta gurkor

    1 kg skivad gurka
    1 gul lök
    ca.5 dillkronor

    3 hg socker, 1/2 hg salt,1 msk senapsfrön,
    1 dl ättika, 1/2 l vatten ska kokas upp och låt det kallna innan du häller över spadet på gurkorna. varva gurkor,lök,dillkronor.
    Ätes efter ca. 2 dagar. lycka till gumman

    SvaraRadera
  2. Vilken härlig miljö att vistas i! Ja, det var fullt med jippon överallt idag när jag åkte genom nästan hela Östergötland...men inte hann jag stanna någonstans...tyvärr!
    Hoppas att du hinner hämta andan tills arbetsveckan stundar!
    Kram
    Lisa

    SvaraRadera
  3. Hoppas att du återhämtat dig lite nu så här på Söndags-kvällen.

    Kram Maidi

    SvaraRadera
  4. Men vilken härlig dag du hade att få stå och sälja så mycket gott. Blev riktigt sugen när jag så och läste din blogg.
    Kram Lillemor

    SvaraRadera

Vad roligt att du vill lämna en hälsning! Tack!