trädgård, tankar, vardag, inredning, loppis, böcker, familj, resor, växthus


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

söndag 31 oktober 2010

Jul på Julita Gård

Det var där jag var i går. Julita ligger norr om Katrineholm, på vägen mot Västerås. En stor fin gul gård, jag skulle vilja säga slott. Mängder med fina flyglar, växthus, orangeri och gamla timmerstugor á la hembygdsgård. T o m en stuga som bygdens barnmorska har bott i finns där!


En liten grön bock, han skulle definitivt gjort sig bättre med frost i raggen och snö på backen...men man får använda fantasin. Och när vi stod bredvid honom och drack varm glögg och åt saffranskaka så kändes det liite som advent:)

Annars tilltalar ju växthus, odlingar och stora vackra fönster mig väldigt mycket. Det här orangeriet med en enorm pelargonsamling var jättevackert.


Tips till prydnad! Nu har pumporna bytts ut mot röda äpplen! Vackra färger!


Min bästa vän som var med, som är en höstälskare, gick med glädje i alla löv och sparkade!!

Så finns ju Pettsons lilla stuga uppbyggd där. Allt i 2/3 skala. Så gulligt! En dröm för barn att leka i. Jag skulle vilja ha ett torp i min storlek...det är så charmigt!
.
Om jag fick med mig nåt? Ja, stora fina limpor och hällbröd. Annars är jag inte så sugen på spån-, halm- och keramiksaker. Det fanns för pråliga kransar att hänga på dörren, mycket olika senap, honung, sill, korv, godis mm. Men det fick räcka med att provsmaka och njuta en smula, men inte köpa än. Lite försmak på julen!
.
Idag har vi fått en timme extra helg! En del sover gärna en timme till, men kan man inte sova på mornarna får man en timme extra att dricka te och kolla datorn på... Så nu har jag varit vaken en bra stund, så jag känner mej redo att sätta igång med nåt projekt! Får se vad det blir!
.
Ha en skön söndag kära vänner!

10 kommentarer:

  1. Härliga bilder. Inte minst stövelbilden på bästa vännen som gick och sparkade löv.

    Jag skyggar inför julen (diplomatiskt uttryckt) men förstår att du gillar den. En sån där granbock svänger du ihop på två röda.

    Stor kram.

    SvaraRadera
  2. Åh vilket härligt inlägg om Julita.
    Så vackra bilder du har tagit. Visste inte att dom har en pelargonsamling där, spännande.

    Kramar:)

    SvaraRadera
  3. Vad mysigt, Julita som är så vackert, hoppas du kan komma över på vår julmarknad om två veckor, har många bloggare som utställare, kramen

    SvaraRadera
  4. Hösten är så vacker, med alla sina färger, smaker och prasslande löv. Njutningsfullt, och dagen på Julita så verkligen njutbar ut. Kram

    SvaraRadera
  5. Vilken härlig utflykt och jag håller med dej - växthus, orangerier och växter...sånt gillar jag också!!!

    Har nog aldrig varit på Julita, men det får bli någon gång!
    Önskar dej en härlig och skön vecka!
    Kram
    Lisa

    SvaraRadera
  6. Trots att det är en månad kvar till advent, så börjar julen smyga sig på. Butikerna julpyntar, julmarknaderna börjar dyka upp och en o annan blogg pyntar jul.
    Jag är inte riktigt där ännu.....vill fortsätta njuta av färgglada höstlöv :o)
    Men kanske lite glögg slinker ner!

    Tack för din gulliga kommentar om tunikan jag sydde :o)
    Ha en bra start på veckan....Kram Ulrika

    SvaraRadera
  7. Vackra bilder från Julita gård. Fast, som du skriver, man saknar ju snön!! Har aldrig varit där... men en riktig julmarknad som jag kan rekommendera är Julmarknaden vid Falu Gruva. Helt fantastisk och vacker!! Om man har möjlighet så besök den.

    Kram Eva-Mari

    SvaraRadera
  8. Så mysigt det låter på Julita, har läst om gården, men nu fick jag en fin beskrivning.
    Kram

    SvaraRadera
  9. Hallå där, letade efter en mejladress men fann ingen..har du möjlighet att sätta upp några anslag angående julmarknaden.. omkring där du bor..om du har lust så maila min adress, men känn inget tvång, kram VIOLA viola@romantiskating.se

    SvaraRadera
  10. En sån advent känsla som innfinner sig trots den gröna gräsmattan!
    Såna julbockar gjorde jag då barnen var små,
    kanske skulle man göra till Lilly i år?
    Vad mysigt att gå med vännen på!
    Go kväll,
    Sussi

    SvaraRadera

Vad roligt att du vill lämna en hälsning! Tack!