trädgård, tankar, vardag, inredning, loppis, böcker, familj, resor, växthus


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

tisdag 19 oktober 2010

Tisdag

Idag har jag varit ledig. Det var egentligen ingen rolig ledighet, men nödvändig. Har varit och röntgat mina knarriga, ömmande höfter. Det är inte värre än att jag kan leva med det. Men läkaren tyckte jag skulle röntga nu för att ha nåt att jämföra med om 10 år om det har blivit värre då.. Känns både positivt men mindre lockande. Vill inte inse att jag ska bli knarrig och ledbruten...


På kallelsen stod det att man skulle undvika parfymer... men medan jag satt i det lilla omklädningsbåset bakom ett muntert draperi kom det in en man, jag såg inte men hörde på stönen.... Han luktade inte tårta som man säger! Fy! Det kanske borde stå att man borde ha tvättat sig lite innan man kom dit. Jag skulle inte vilja stå böjd över honom och fixera apparaterna och andas in honom..


Nu har jag sovit lite middag, fikat med mannen och haft det skönt medan regnet runnit på fönstret utanför. Just nu tittar solen fram och en regnbåge är på väg över grannens hus.

Jag konstaterar att sommaren är över...

Och det är ju en himla tur för inte kan man dricka glögg på sommaren. Men idag har vi premiärdruckit årets glögg. Ur en guldflaska hällde vi upp en ljusgul (urinprovsliknande..) vätska. Den har god saffranssmak, men är egentligen inte så glöggig, men den fyller sin funktion... Man blir varm, lurig och får julkänsla! Det är två månader kvar till jul, fatta det!?
.
Nu har mina hungriga tonåringar kommit hem och jag känner blickarna... nej då. Men mamman i mig vill göra lite mat och mys när alla är hemma, framförallt jag! Kram på er!

9 kommentarer:

  1. Jaa du....man börjar ju känna av såna där krämpor. Vissa kroppsdelar tar ju extra mycket stryk av arbete med barn. Allra helst om man har gjort det några år.
    Äckligt med folk som inte tvättar sig du...Blää.
    Glögg ja! Vet du att igår köpte vi en flaska Blossa. Den utan alkohol. Sen spetsade vi med en droppe Absolut och värmde den. Sååå gott, med en pepparkaka, när man kom in och kände sig ruggig och frusen. Här står just nu en stor gryta med veg.ärtsoppa och puttrar på spisen.Det ska bli gott!
    Ha en fin kväll! Kram Åsa.

    SvaraRadera
  2. Åh, den som hade lite glögg ändå!! Och hur kunde du veta att jag letar i min bokhylla efter en riktigt mysig feel-goodbok att läsa om??

    Ha det bra du också:)
    Kram Eva-Mari

    SvaraRadera
  3. Vilka talande höstbilder du visar! Ja, nu är det väl i alla fall höst på riktigt, men hör ju om inte annat på väderleksrapporterna där det varnar för SNÖ....redan!

    Oj, då så trist med såna saker när kroppen börjar visa små tecken på att man haft ett aktivt liv på många sätt!

    Ha det jättegosigt med glöggen!
    Kram
    Lisa

    SvaraRadera
  4. Imorogn kommer snön så jag får verkligen hoppas jag kommer iväg med min hals, när det gäler glöggen såär jag traditionell..vill aha min vanliga Blossa starkvinsglögg, ha en skön kväll, kram

    SvaraRadera
  5. Så kul att du kikade in till mig med!
    Trist med sånt läkarbesök, får verkligen hoppas att höfterna ger sig där de är nu då.
    Så gott att ha fått prova årets glögg.
    Så fin din säng ute lär bli när det beger sig!
    Go kväll, Sussi

    SvaraRadera
  6. Mmmmmm, gott med glögg! Men jag har ännu inte hunnit köpa årets glögg ännu. Jag samlar på dem och ser fram emot att smaka efter några år :o) Förra julen var jag ju gravid, så det blev inte en droppe glögg. Lär nog ta igen det i år :o)

    Det känns pinsamt att erkänna att jag som har tre år kvar till 40, faktiskt redan nu börjar känna av saker och ting i kroppen. Vill inte heller bli knarrig och ringrostig!

    Ha en skön kväll! Kramar Ulrika

    SvaraRadera
  7. Hej... jag igen. Jag har de båda första böckerna (Linda Olsson menar du) och läst flera av von Z. men inte om nån fängelsepräst.
    Tack för tipset... ska masa mig till bibblan i morgon tror jag. Känner mig liiite bättre ikväll.

    God natt.
    Kram Eva-Mari

    SvaraRadera
  8. Vilka härliga höstbilder - jag kan inte hjälpa det, men jag tycker det är så mysigt med hösten! Det är mysigt med regniga dagar också, men inte för många i sträck!
    Asch, har höfterna börjat krångla....då blir det kanske till att få en ny så småningom. På nära håll har jag sett att det gick mycket fort och mycket lätt och blev mycket bra, så det finns hopp!
    Men inte är det så kul att man känner av sin kropp på ett annorlunda sätt för att man blir äldre, men alternativet är ju heller inte så bra!
    Hoppas att du inte har för ont, bara!
    Kram, blåsiga idag, från
    Agneta

    SvaraRadera
  9. Men vad sugen jag blev när jag såg glöggen.
    Tänkte göra egen glögg i år kommer komma recept framöver på min blogg.
    Har du prövat yoga det är bra för knarrande leder.
    Kram Lillemor

    SvaraRadera

Vad roligt att du vill lämna en hälsning! Tack!