trädgård, tankar, vardag, inredning, loppis, böcker, familj, resor, växthus


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

torsdag 4 november 2010

Ledig dag!!

Det var så skönt. Är man morgonpigg så vaknar man tidigt även när man är ledig. Men jag tycker det är skönt. Då sitter jag länge och äter frukost och läser lite eller plockar och fixar och gör en massa utan att titta på klockan. Idag blev det risgrynsgröt, det var första gången jag lät den stå över natt i varm ugn.... Smakar jul!

Sen blev det ljust och nästan lite solsken in i köket. Då fick jag ett ryck och putsade lite silverfat och annat blankt.



Fick för mig att lägga på en löpare med lite höstkänsla, nära på adventsfärg... Och från att ha varit väldigt vitt så blev det lite annat nu. Köpte några mörkröda ljuslyktor för ett par år sen som jag gillar. Fast jag egentligen inte är nån röd person. Men det blir ett himla fint sken i dem.

Under köksfejandet åt vi lite mer frukost och drack både kaffe och te, mannen och jag. Nu var det längesen vi var lediga ihop. Rätt mysigt!


Sen hann jag mangla några dukar som legat länge och väntat på det, jag vattnade och fixade lite blommor, dammade i vardagsrummet och sen tog jag igen mig på soffan och slötittade på Supernanny. Det är en rätt beskäftig kvinna, inte alltid mina tankar om hur man uppfostrar barn...näväl!
.
Från att inte ha varit på bio på ett par år har jag nu varit iväg ikväll igen. Idag bjöd jag med mig mina skollediga tonåringar och några respektive samt min vän och dotter. En hel rad fyllde vi upp i salongen. Vi såg "Himlen är oskyldigt blå" en svensk film till där Bill Skarsgård har huvudrollen. Handlar om en riktig händelse i Sandhamn 1975, en knarkhärva och en oskuldsfull 17 åring som hamnar i centrum av allt. Mycket tuttar och snoppar i ren 70-talsanda. Men väldigt "kult", kände igen hur mina föräldrar såg ut, pengarna, bilarna, t.o.m samma tapet i ett av rummen som vi hade... lite roligt. Mysigt att göra nåt med alla barn. Vi åt på en liten restaurang också, så nu känns det bra med samvetet att vi gjort nåt tillsammans på höstlovet!
.
Jag tycker jag fick så mycket gjort idag och framför allt, bara ta igen mig, det var värdefullt.
Nu ska jag snart lägga mig och fundera över vad jag ska göra imorgon på min lediga dag... mmm njuter!!
.
Sov gott alla vänner!

9 kommentarer:

  1. Vilken skön dag du har haft och vad du har fixat och grejat och gjort det så fint.
    Det där med gröten i ugnen...Hur gör man det?

    Den filmen ska vi oxå se snart. Hittade två biocheckar i ett skåp. Dom har snart passerat sista datum, så det gäller att passa på.
    Jag har oxå vart ledig idag och är det även i morgon. Såå skönt!
    Ha en fin fredag! Kram Åsa.

    SvaraRadera
  2. Hej vännen! Vilken skön dag du har haft, hoppas fredagen blir lika bra. Du får komma och hälsa på mig i butiken någon dag. Jag är där från 12-17.
    Kram M

    SvaraRadera
  3. Härlig dag och jag blev så sugen på risgrynsgröt, en riktig favorit, jag har inget stopp när det gäller det, mums!
    Kram

    SvaraRadera
  4. Häääärligt att vara långledig. Njuuuut!! Visst är det mysigt med långfrukostar och får man dessutom risgrynsgröt så är det inte alls dumt ;o) Här blir det risgrynsgröt i helgen och kanske jag lyckas komma över årets glögg i Malmö idag.

    Fortsätt att pyssla runt och njut din ledighet, men glöm inte att vila lite.
    Tycker absolut inte att det är för tidigt med ljusslingor, så häng du upp de i trädgården :o)
    Ha en mysig helg, kramar Ulrika

    SvaraRadera
  5. Oj, jisses så mycket du fick gjort på din lediga dag!!! Det må jag säja!:) Jag är ju ledig ganska mycket numera men tycker att jag nog fick mera gjort när jag jobbade mera...visst är det märkligt?!:)

    Önskar dej en fin och skön helg!
    Kram
    Lisa

    SvaraRadera
  6. Helt otroligt vad aktiv du blev på din lediga dag. Så mycket trevligt du gjort också, inte bara nytta.

    Tack för din rara hälsning. Det ska bli härligt att åka till Dalarna nästa helg och jag hoppas verkligen att min högerhand är bättre till dess.

    Trevlig och skön helg önskar jag dig

    SvaraRadera
  7. Här har det gått undan i turbofart vill jag lova, vad mkt du fått gjort och vad jag blev sugen på risgrynsgröt..ha en skön helg, snart ses vi...:0)

    SvaraRadera
  8. Hoppas din fredag blev lika angenäm som torsdagen! Blev limporna bra?:)

    Härlig Allhelgonahelg önskar jag dig.
    Kram Eva-Mari

    SvaraRadera
  9. Blev sugen på risgrynsgröt!
    Det är ju så gott.
    Inte dåligt så mycket du hann i Torsdags.
    Ha en skön helg.

    SvaraRadera

Vad roligt att du vill lämna en hälsning! Tack!