trädgård, tankar, vardag, inredning, loppis, böcker, familj, resor, växthus


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

lördag 18 december 2010

Oh Tannenbaum...

Jodå. Idag tog jag storstövlarna på och åkte till grannen som har granodling. Han hade sagt att han skulle hugga några granar åt oss som inte orkar/ vill/hinner/har lust att kliva runt i halvmeterhöga drivor och såga ner en stor gran. Eller för den delen en liten.

Men han hade väl haft annat för sig, så det var bara att ta med sågen och vandra ut i markerna.
Så himla svårt att se hur de ser ut när de är helt översnöade. Jag hade tänkt en smal inte så hög och skrymmande....Tror jag fick en kort, halvtjock nertill, men förhoppningsvis grenar jämnt fördelade runt hela granen :)

Nu ligger den i garaget på avrinning och upptining. Imorgon får jag samla ihop trupperna och ta fram alla kulor och attiraljer.... helst skulle jag klä den själv, men tror och hoppas väl egentligen att alla fortfarande vill vara med och klä granen, dricka lite glögg och lyssna på julmusik innan de försvinner in i sina grottor igen:)

(bild från nätet)

Nu ska jag torka golven och sen fara iväg till min vän med en liten tjock gran till henne oxå!

Ha en skön lördagskväll!!

5 kommentarer:

 1. Du lurade mig, jag trodde vid första blicken på bilden att det var din gran! Höll på att ramla av stolen..
  Jag sitter här i godan ro och har inte så mycket annat för mig, är jag konstig eller? Känner ingen julstress alls..!?

  Ha en bra kväll, kram Tina

  SvaraRadera
 2. Vad skönt det känns nu när vi bestämt att skippa granen i år. Tänker ta in både tall- och gran-ris i stora urnor och pynta dem lite. Din gran blir säkert bäst...

  Kram Maidi

  SvaraRadera
 3. Min fina gran står i en av bodarna och väntar oxå på att få komma in i stugvärmen, hoppas du har en skön lördagskväll, kramen

  SvaraRadera
 4. Blir spännande att få se en bild för det kommer väl?!Jag har visat min 'gerillapyntade'idag...
  Kram från mig!

  SvaraRadera
 5. Dom brukar bli bra granarna, antingen dom är si eller så, det är ljusen och pyntet som gör att dom blir så bra till slut, fast man kanske inte tror det.
  Den vi har i år har så tunna och korta barr, jag vill egentligen ha tjocka, grova barr, men det blev jättebra när jag lassat granen full med pynt!
  Kram

  SvaraRadera

Vad roligt att du vill lämna en hälsning! Tack!