trädgård, tankar, vardag, inredning, loppis, böcker, familj, resor, växthus


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

fredag 10 juni 2011

Turist- Javisst!


Var på jobb i stora staden Norrköping idag. Kul att komma till stan tycker jag. Vi åker sällan med jobbet. Men idag var det konferens med mat och hela kittet. Kanske vardag för många men inte för mig.

Efter en hel dag inomhus när man inte är van vid det heller var det så skönt att komma ut. Solen sken. Det var fredageftermiddag. Folk såg somriga och lyckliga ut och jag blev så inspirerad av dem att jag njöt av att strosa runt i min stad alldeles på egen hand.Gick på gator och kvarter runt Strömmen där jag inte går ofta och såg den här balkongen.
Nu kändes det lite suspekt att stå under en balkong och fotografera, man kanske kan få böta eller nåt? ( hade iallafall kläder på mig, inte morgonrock:))


Mina tankar spann loss... I ett annat liv hade jag kunnat ha den balkongen och suttit och sett på folk som gick förbi. Eller om jag bodde bakom den här dörren med alla Rhododendron... hur skulle det kännas? Vilket slags liv skulle jag leva då?
Hur skulle det vara att gå den här vägen till jobbet varje dag? Se vattnet rinna förbi, kanske fiska lax på kvällarna och se änderna med sina ungar...Ett vackert valv med dekorativa klot, eller om det är lampor.. vet ej.
När man kommer ut ur valvet ser man vårt fina Konsert och Kongresshus Louis de Geer. Vattenfallet är ljussatt på vintern och alldeles magiskt när det är fruset och isigt. Men även i kvällssolen var det stämningsfullt.Satte mig på en bänk och tittade och tänkte och njöt av att turista på hemmaplan, en alldeles ypperlig idé. Inte dyr, inte tråkig utan trivsam och med en känsla av stolthet och tillhörighet.


Bakom det här annorlunda huset ligger vårt nya kvarter som heter Knäppingsborg. Gamla fabrikslokaler som nu renoverats och gjorts iordning till ett pittoreskt torg med småbutiker och restauranger. Här kan man handla i ost-fisk-köttaffärer, blomsteraffärer och småbutiker . Även det värt ett besök om ni åker till Norrköping någon gång!Min lilla promenad avslutades utomhus på en ny restaurang med bästisen... en jätteskön fredag. Så där after work, tagga ner, se folk, känna sommaren i antågande... synd bara att man måste ha bil när man bor en bit bort. Ett glas rosé hade varit pricken över i!!

Tips!! Var turist där du bor, upptäck nya gator och ställen du inte varit på på länge. Det var riktigt roligt!!

Kram på er!!

(igår hade jag 248 besökare... idag var det 206!!. Det känns så ofattbart) :o)

15 kommentarer:

 1. Hej Marie.
  Men vilken utmärkt ide du fick, att semestra på sin "egen gård" i sitt eget kvarter, eller sin egen stad.
  Vad fint du berättar om din promenad.
  Det ser ut som en jättefin stad. Vi har själva haft så varmt så det är nästan för varmt för en norrlänning.
  Men visst är det härligt, och roligt när alla vi får känna verklig värme och sommar.
  Det gäller att skapa fina sommarminnen, som du nu har gjort.
  Den där iden ska jag minsann tänka på.
  Ha det bra.
  Kram Zara

  SvaraRadera
 2. Vilken fin stadspromenad vi fått följa med på! Har varit en del i Norrköping eftersom det inte är så långt från Nyköping som är min barndomsstad.

  Hoppas din helg blir solig och skön!
  Kram Helena

  SvaraRadera
 3. Det var ju en fin turistpromenad på hemmaplan! Tack för att du visar fina bilder därifrån!
  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 4. Det är ofta man tar en "ny" väg och upptäcker vackra byggnader eller en fantastisk utsikt. Eller att andra turistar där man själv bor.

  Ha en skön helg!
  Kram Elle

  SvaraRadera
 5. Jag såg just det annorlunda huset på Aktuellt, det var en snubbe som blev intervjuad där. Tänkte att det såg spännande ut...och det var det ju på din beskrivning.
  Det finns mer att upptäcka hemmavid än man tror.
  Det gäller bara att öppna sina sinnen...

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 6. Kul ide och vilka fina billder du har tagit.
  Är liksom Helena uppvuxen i Oxelösund och bodde och arbetade i Nyköping de sista åren innan jag flyttade till Danmark.

  Kram kram från Åsa

  SvaraRadera
 7. Vilken bra idé! Det var ju jätteroligt att få följa med på din runda i Norrköping. Man blir ju faktiskt sugen att åka dit och turista.
  Jag tror att jag ska göra samma sak här i min stad. Det verkar jätteroligt! Tack för inspirationen.
  Ha en fin pingsthelg! Kram Åsa. Bakom berget.

  SvaraRadera
 8. Det är härligt nu och visst kan man fantisera om olika ställen ... om man bodde där, vad man skulle göra m.m. Det ger rätt mycket inspiration tycker jag! :)

  SvaraRadera
 9. Man hittar massor av guldkorn och saker att fotografera även i sin närhet. Fina bilder du tagit.
  Kram elsamarianne

  SvaraRadera
 10. Norrköping är en trevlig stad att besöka//Britt

  SvaraRadera
 11. Jag har faktist bott i Norrköping en gång i tiden, men då såg jag inte det vackra du visade här.

  SvaraRadera
 12. Jag har bara åkt förbi din stad så det var kul att se hur den såg ut "inuti!. Tack för rundvandringen! Kram Camilla

  SvaraRadera
 13. Javisst är det roligt att turista i sin egen stad!Särskilt på sommaren.Just det där att sätta sig ner o känna atmosfären oftast är man ju på väg...
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 14. Norrköping är en vacker stad.Det verkar som de lagt ner lite extra på sin stad.Det är vackert året om,ljuspromenaden på nyår ska vara nåt alldeles speciellt och industrilandskapet med många fina utställningar.

  Önskar dig en fortsatt fin pingst:)
  Kram

  SvaraRadera
 15. Oh, jag känner igen mig, i Norrköping har jag bott ett slag och det var en väldigt fin stad och av dina bilder, som är jättevackra, ser jag att det är så fortfarande.
  Agneta kram

  SvaraRadera

Vad roligt att du vill lämna en hälsning! Tack!