trädgård, tankar, vardag, inredning, loppis, böcker, familj, resor, växthus


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

söndag 30 maj 2010

Gult som solen!!

När jag var ute och åkte och faktiskt hade kameran med mig var det så himla fint med rapsen som redan blommar. Var tvungen att knäppa några kort.
.
Solen har varit underbar idag! Jag har suttit ute och blivit bränd, tänk att det ska bli så varje år. Man tror liksom inte att det ska gå så fort..men nu svider det på armarna, en riktig "bonnbränna". Jag får skylla mig själv. Det var ju så skönt. Har planterat lite sommarblommor i krukor.

Fler som jag tror hade skönt var kossorna som kan äta färskt gräs.


Hann med en loppissväng igår också. På mitt närmsta ställe, dit jag i stort sett åker varje lördag hade de fått in så mycket pressglas. Det är jag svag för just nu. Bland annat den här lilla skålen, söt!


Jag hittade ett rosa fat också som jag visar en annan gång. Men den lilla skålen får bo i köket på min hylla. Den fick dagen till ära lite nya saker och färger. Har en svaghet för blått också, men när jag tänker efter var det ett tag sen jag hittade nåt blått. Har nog mest letat efter rosa och lila..
Jag älskar mitt kök mest på morgonen. Då skiner solen in där och jag sitter i kökssoffan under fönstret och tittar på fåglarna och blommorna och tar in naturen, dricker te och tar det lugnt.Den här helgen har jag lyssnat på en cd-bok. Det är himla avkopplande ibland. Kör jag bil och lyssnar så kör jag så lugnt och försiktigt. Och det skadar ju inte. Nu har jag legat och slappat och lyssnat och bara tagit det lugnt. Det är inte alltid jag har så lätt att bara vara..men jag tycker det är så skönt när jag kan vila. Låter kanske inte klokt. Men det är skönt när jag kan känna efter vad jag behöver och det funkade nu!
.
Hoppas ni haft en underbar helg och firat lite mammor eller själva blivit firade.
.
Imorgon är det sista maj, är det klokt? Var tar tiden vägen? Hoppas solen skiner många dagar till, jag vill ha mer!!5 kommentarer:

 1. Hej där! Jo, här hos mig, har rapsen just slagit ut i blom. Det är såå vackert!
  Vilken söt skål du hittade. Jag ser den med gelèhallon i! Hi hi... jag gillar oxå pressglas.
  Cd-böcker....det är perfekt som sömnmedel här i huset. Det ska vara nån med luugn röst, som läser..ZZZZZzzzzz.
  Ha en go måndag! Kram Åsa.

  SvaraRadera
 2. Ja, vilken underbar dag det har varit och allt som blommar är bara såååå ljuvligt! Så vackert det är med rapsfälten! Tänk att du hade kameran med och kunde ta bilder!

  Tack för titten hos mej och ha en fin vecka!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 3. Tack för titten hos mej och gullig kommentar!
  Så fina bilder på rapsfält och kossor, idylliskt!!
  Och så fint i köket med den vackra skänken och tallrikshyllan! Gillar ditt fina loppisfynd också, pressglas är vackert!
  Kram Cilla

  SvaraRadera
 4. Så härligt gult med rapsen och korna har nog sin bästa tid nu och njuter av friheten. Fint med det turkosa på din tallrikshylla, det bryter så fint mot det vita. Ha en skön dag, och tack för att du titta in hos mej. Birgitta

  SvaraRadera
 5. Vilka underbara bilder och du verkar verkligen ha ett härligt kök, ha en fin dag, kram

  SvaraRadera

Vad roligt att du vill lämna en hälsning! Tack!