trädgård, tankar, vardag, inredning, loppis, böcker, familj, resor, växthus


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

fredag 3 december 2010

Paket och ännu mer paket

Har sen många år haft adventskalendrar för barnen med små saker i. I år trodde jag nog att de skulle tycka det var töntigt.... men nej då! Ja, vi vill ha paket! Jag blev egentligen glad för jag tycker det är lite kul...
Det är väldigt förutsägbara paket. Barnen säger - kan det vara Hubba Bubba?? Och det kan det. Det är ju synd att ändra ett vinnande koncept. Så långt sträcker sig inte min fantasi så jag kan ändra hur mycket som helst. Det är själva paketen som är kul...(tycker jag)

Nåt mer som är kul är att själv få paket när man minst anar. För så där en 25 år sen var jag Au-pair i Tyskland. Jag bodde hos en jättebra familj i två år. De hade tre små barn som jag tog hand om och blev som en familjemedlem. Och tro´t eller ej. Vi har fortfarande kontakt. Hittills har två av barnen varit själva här med sina respektive och kompisar och hälsat på. Idag kom ett stort paket som visade sig innehålla ett långt brev med lägesrapport och massor med choklad från mamman i familjen. Får se om jag kan spara lite till jul, annars njuter vi medan det varar.
.
Imorgon är det lördag, det ska bli skönt. Jobbigt att vara på förskola och inte kunna ta ut barnen för det är för kallt. Snacka om att man är trött i huv´et när man varit inne flera dagar om man är van att vara ute. Imorgon blir det vila, fotografera all snö och ta det lugnt.
Ha en skön kväll!!
.
Välkommen Sköna och Gröna Ting som följare!

12 kommentarer:

 1. Kul att du vill vara med i min tävling! Nej, jag har inte kommit iväg än. Vi sticker i morgon förmiddag.Hoppas ni har bra väder där nere nu!Hur långt från Viola bor du?
  Ha en fin helg! Kram Åsa.

  SvaraRadera
 2. Va roligt att ha kontakt efter så många år. Ja du vi var inne i fyra dagar på min förskola men idag fredag så kom vi äntligen ut. Helt underbart med snön och 6 grader kallt.
  Kram Lillemor

  SvaraRadera
 3. Det är ju inte innehållet som räknas alla gånger :D Vad kul med paket (och choklad) från Tyskland :)

  SvaraRadera
 4. Hej Marie!
  Vad roligt att du fortfarande har kontakt med din au-pair-familj efter så många år.
  Jag önskar dig en fin helg med förhoppningsvis mycket snö och kanske lite sol!
  Kram/Maria

  SvaraRadera
 5. Så söt adventskalender!
  Att hålla kontakt efter så många år. Så roligt det låter.
  Ha en fin adventshelg.

  SvaraRadera
 6. Vad roligt att ha kontakt med sina vänner i Tyskland! Söt adventskalender! Ha en skön helg! Kram Iréne

  SvaraRadera
 7. Ja, det är något visst med paketen i sej! Inte så noga vad det är i dem, men godis är ju alltis gott!
  Tänk, att ni håller kontakten - det måste vara jätteroligt!
  Hoppas att du hinner vila ut i helgen! Tror ni har fått mera snö än vi här i SThlm, även om det singlar lite här då och då! Men...räcker gör det här också!
  Det måste vara jättejobbigt med allt stimmande inomhus med barnen!
  Ha en riktigt skön helg!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 8. Men hallå, man blir väl aldrig för stor för små paket med godis?? :-) Jag såg för övrigt dina barn på Fejan och de såg helt underbara ut.

  Och: TACK TACK TACK. :-D Igår kväll hade vi fest när kottarna öppnade paket "från mammas snälla kompis". Du är så himla gullig!! Och där fanns det minsann också små paket med godis. Jag höll på att ramla omkull när mina satt som små ljus och sa "men de här tablettaskarna får vi vänta med att öppna till imorgon, när det är lördag".

  Tusen tack och tusen kramar!
  Elin

  SvaraRadera
 9. Jo man tackar, man tackar!!!
  Jag känner mig verkligen VÄLKOMMEN när jag kikar in här hos dig♥
  Vad härligt att få paket så långväga ifrån, ät chokladen när den är som godast..., alltså, NU MED EN GÅNG:)
  Jag skulle aldrig kunna låta ett chokladpaket ligga längre än några timmar, jag fullkomligt ÄLSKAR choklad!!!

  Trevligt att du håller fast vid traditionen om att ha adventskalender, man blir nog aldrig för gammal för att tycka det är mysigt!
  Ha en skön helg kära...
  Kram
  Marianne

  SvaraRadera
 10. Vilken fin kalender du gjort.Trevligt att ni håller kontakten efter så många år.Man blir så glad och varm i hjärtat när man får trevliga paket.Choklad mmmmums Ät den direkt.Hoppas du vilar upp dej nu och att det inte blir kallt nästa vecka också så ni kan vara ute i snön.Trivsam helg /Tina

  SvaraRadera
 11. Åååå så fint du har det här!!!! ...och hemma!!!
  Kram
  Sofie

  SvaraRadera
 12. Men det är ju så himla kul med paket och roligt att barnen tycker det också.
  Det är väl kul att hålla kontakten med någon man varit med för såpass länge sedan, det är liksom värdefullt! Gulligt att dom skickar paket fortfarande.
  Trevlig helg, kram Agneta

  SvaraRadera

Vad roligt att du vill lämna en hälsning! Tack!