trädgård, tankar, vardag, inredning, loppis, böcker, familj, resor, växthus


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

fredag 29 april 2011

VårfärgerSkir grönska!

Blå himmel, sol, ljuvliga dofter.Fick för mig att stanna vid vägkanten och ta ett kort för att försöka fånga den ljusa gröna färgen som alla träd har just nu.Och hittade de här rosa vitsipporna. Jag har aldrig sett så rosa förut. Blåsipporna häromkring kan vara rätt lilarosa för det är så kalkrikt, men nu funderar jag om detsamma gäller för vitsippor. Nån som vet? Eller är det en annan sort än den vanliga?

Fina är de och en liten bukett står nu på bordet i en rosa pressglasvas, ahh, så fint jag har:)
Björkarna och himlen går inte heller av för hackor!

Precis när jag stod där vid björkarna knakade det till i skogen och jag blev så glad att jag hade kameran till hands. Men inget djur blev synligt. Så synd! Hade gärna fått med en älg eller hjort på bild. Inte så gärna ett vildsvin och ännu mindre gärna en blottare... men den risken tror jag är minimal;)

Ha en skön kväll!

Här skiner solen och grilldoften hägrar från grannarna...
om jag går dit och ser snäll ut kanske de sticker till mej en kotlett...

men den risken torde också vara minimal:)10 kommentarer:

 1. Ha ha ha....brukar det smyga omkring blottare med kotletter i skogarna runt omkring där du bor, eller kanske grillade vildsvin... Det verkar i alla fall sprida sig härliga dofter så här på fredagskvällen. Hoppas du får tag på nåt smaskigt att sätta tänderna i. I vilket fall som helst, önskar jag dig en härlig Valborgshelg! Kram Åsa.

  SvaraRadera
 2. Nä, vilka trista grannar som inte bjuder dig på kotlett. Om du var granne med oss blev du bjuden både på det ena och det andra.
  Blottare eller hjort eller älg? Vad det än var skrämde du iväg den. Och jag säger som du, bara det inte är ett vildsvin, iaf när jag har lillen med mig. Det enda jag stötte på i skogen idag var två karlar med en trasig skogsmaskin.
  Visst är den här ljusa skira grönskan vacker... man får verkligen passa på att njuta av den, för det går så fort när löven mörknar och blir mer djupgröna.
  Ha en skön helg!
  Hulda

  SvaraRadera
 3. Kunde inte låta bli att skratta åt dig och Åsa här, blottare och kött!
  Hjälp, jag har haft en så jobbig dag/vecka men nu sitter jag med ett glas vin och pustar ut.
  Jo, ett och annat vill jag fixa i helgen men först ska det kopplas av. Du trodde väl att du aldrig skulle höra mig säga det men så är det.
  Du, igår skrämde en katt livet ur mig. Tänkte på dig då..du vet vi och catsfobia!

  KRAM PÅ DIG!

  SvaraRadera
 4. Vilka underbara vitsippor, och vackra vårbilder du bjuder på, mannen min har skött grillen ikväll, grillad fläskfilé med grillade grönsaker, mums, så nu är man mätt och belåten, ha en skön Valborg, kram

  SvaraRadera
 5. ja, visst är väl nästan det här den bästa tiden på året, när allt plötsligt bara spricker ut i blom och grönska. Mysteriet med de rosa vitsipporna kan jag tyvärr inte hjälpa dig att lösa, men himla fina var de iallafall!
  Ha en riktigt fin valborgshelg!
  /Anna-Karin (prinsessa av Solhäll)

  SvaraRadera
 6. Jätte vackra vårbilder!Det är en underbar tid nu :-)man bara njuter!Vitsippor kan vara lite olika kanske har det med jorden att göra?!
  Ha en mysig Valborg!
  ps.morgon ljuset är oxå vackert önskar att jag kunde hoppa o skutta upp på morgonen bara...
  men tyvärr bara när jag måste!
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 7. Om sipporna kan jag berätta att hos mig har jag två bestånd som börjar som vanliga i vitt men ju äldre de blir desto mer rosa blir baksidan och alldeles mot slutet är hela blomkalken rosa. Det beror nog inte på jordmånen, för jag har det ena i surpartiet och det andra i vanliga kalkrika leran.

  SvaraRadera
 8. Är ganska säker på att det beror på jorden
  hur färgen på sipporna utvecklas..

  Trevlig Valborg fina du!

  SvaraRadera
 9. Hej! Vad roligt att du lämnade en liten kommentar hos mig så jag hittade till dig! Vilka fina vårbilder du har fångat, så härligt att se.
  Kram Linda

  SvaraRadera

Vad roligt att du vill lämna en hälsning! Tack!