trädgård, tankar, vardag, inredning, loppis, böcker, familj, resor, växthus


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

tisdag 5 juli 2011

Mönsterpassning!

Härom kvällen kände jag mig manad:)

Det var dags för golvläggning! Har funderat på hur golvet skulle se ut... om jag vill ha nåt mönster eller om det blir för plåttrigt. Fast det här blev bra tycker jag.


Kanske inte lagt efter konstens alla regler och av en nybörjare. Fast jag är stolt och glad. Varmt var det, men jag satte mig i stolen och vilade mellan varven och tog en drink och det gick som en dans tills myggen höll på att göra mig galen.
NU ska det fogas med sand och sen är det nästan klart... eller hur?!
Nja, på söndag hoppas jag på hjälp av några fler händer. Och förhoppningsvis kommer det att gå att sitta under tak då! Så jag längtar! Lagom till semestern kan jag ha inflyttningsfest!!
Yes!!


Det som gjorde att jag kom till skott var nog druvan jag köpte. Den är planterad i god jord:) Nu måste jag bara lära mig hur den ska skötas. Några tips på det kanske?

Nästa år trampar jag mitt eget vin... ;)

Ha en fin dag! Tre dagar kvar till semester!!


17 kommentarer:

 1. Det blir jättefint! Har liknande golv inne i ett av mina stall, och det allra roligaste är att sopa ner sand i springorna. Det blir ju så snyggt.
  Trevligt med eget vin... nu får du börja skissa på egna etiketter till flaskorna i din vingård.
  kram elsamarianne

  SvaraRadera
 2. Ser fint ut, ibland kan bli stående o undra hur man vill ha det..svåra beslut he he.
  Jorå, O har ju flera vinplantor. Pinot Noir mfl. Han klipper midsommar och nyår, kollade nätet där finns bra beskrivningar. Våra står ute och växer så det knakar, eget vin blev det förra året..

  Kram o ha det bra!

  SvaraRadera
 3. Just nu dinglar det många gröna sköna klasar av vindruvor i mitt växthus.Men vi är fruktälskare så det blir inga över till vintillverkning.(även fast vi är vinälskare också. Jag gör inget särskilt, klipper i nov-dec bara.
  Kram
  Kerstin

  SvaraRadera
 4. Åh, det där kommer ju att bli såå snyggt! Jag startade med att köpa en vinranka när jag skafade mitt växthus. Den planterade jag i en stor kruka. DEt fungerade inte alls. Den möglade ihop totalt och sen dog den. Det är bättre att göra som du har gjort, att plantera ner den i marken. Jag ska göra ett nytt vinrankeförsök, men inte i växthuset utan på altanen.Lycka till med din! Du ringer väl när det är dags att provsmaka vinet va!
  Ha en bra dag! Kram till dig!
  Åsa B.b.

  SvaraRadera
 5. Toppenfint med stengolv över hela ytan.Vi har flera druvor i vårt växthus, både labruska och "vanliga" men sköter dem...tja, vi klipper bort det döda på våren när bladen visat sig och sedan toppar vi efter två blad efter druvklasen.Kruxet hos oss är att få uppbindningen av druvor och tomater att samsas med skugg-gardinerna.

  SvaraRadera
 6. Visst är Söderköping vackert och en sommarpärla för mej också! Hade planer på att åka dit i lördags, men vädret du vet....stoppade planerna...!!
  Det ser ju jättefint ut med plattorna och druvan kommer säkert att trivas. Har aldrig haft en sån, så jag har ingen aning!
  Lycka till med fortsättningen!
  kram
  Lisa

  SvaraRadera
 7. Spännande med vindruvor och hembryggt vin:)
  Växthus golvet ser ju jättefint ut .
  Skönt när du får tak så du kan fly myggen,de är verkligen en plåga.

  Ha det fint:)
  Kram Tina

  SvaraRadera
 8. Åh så spännande är det växthus på gång!! Min dröm oxå men det kommer nog ta lite tid skulle jag tro, eftersom vi först skall bygga till ett uterum på vårt trallgolv!
  Men druvorna tror jag växer som ogräs, min svärmor har såna och det verkar inte som hon gör speciellt mycket, men massor av druvor blir det! Dom växer runt deras pool så inte ens i något växthus.
  Lycka till med vinsatsningen ;)
  KRAM

  SvaraRadera
 9. Vilket fin stenbeläggning du gör i ditt växthus. Hade tänkt att göra lite mys i mitt men det får vänta till nästa år eftersom jag fortfarande är konvalecent och måste ta det lite lugnt.
  Vår vinranka är några år och växet så det knakar. Aldrig klippa efter nyår är en gyllene regel. När vinrankan är tre år och har fullt med sidoskott gallrar man dem till ett inbördes avstånd av 25 cm. Sidoskott som burit frukt kortas in så två knoppar är kvar.
  Första åren ska två huvudrankor växa ca. 50 till 100cm.
  Hoppas att det var till någon hjälp.
  Vad roligt att du ville vara med på min utlottning.
  Kram Lillemor

  SvaraRadera
 10. det ser hur bra ut som hellst.
  hoppas allt är bra.
  kram

  SvaraRadera
 11. Tack, vad glad jag blev över dina berömmade od om min blogg.
  Du är ju mästare på stenläggning, mönstret är jättefint, det är då vackert med sten:)

  KRAM Helena

  SvaraRadera
 12. Funderade häromdagen på hur långt du kommit med ditt växthus och nu fick jag svar.
  Vad kul att det är på gång. Vad snyggt det blir med markstenen. Det är kul att lägga mönster, ser ju jättefint ut!

  Kram Helena

  SvaraRadera
 13. Det kommer att bli fint. jag har hållit på med plattor i dag så jag är alldeles mör i kroppen//Britt

  SvaraRadera
 14. DU är ju ett proffs :) blev väldans fint tycker jag, ha det gott, kram

  SvaraRadera
 15. Det där blev ju alldeles jättefint och med druvan på plats så.....skulle du behöva trampare så säg bara till! Till nästa år alltså!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 16. Vad jag älskar alla projekt man får ta del av i den här bloggvärlden. Det ser ju ut att bli så jättebra.

  Kram Maidi

  SvaraRadera
 17. Vinodling ;) Nu blir jag också sugen på växthus!!!

  Kram F

  SvaraRadera

Vad roligt att du vill lämna en hälsning! Tack!