trädgård, tankar, vardag, inredning, loppis, böcker, familj, resor, växthus


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

måndag 26 september 2011

Måndagstankar

Så var helgen redan över. Jag har varit så himla kulturell... teaterabonnemang har jag slagit till på och nu är den första föreställningen avklarad. Det var Farliga Förbindelser. Mycket monolog och dialog, inte så mycket happenings, men vackra kostymer och fin dekor.


Sen har det varit kulturnatt i staden. Det är alltid kul med massor att se och göra. Det finns så många udda sorters folk. Jag är ingen konstnärssjäl, men kan bli glad när jag ser de som verkligen lever ut sin konst och sin tro och lust till det de gör. Men ibland undrar jag vad de håller på med... en dam som virkade utomjordingar, på fullt allvar. Kan man leva på det?


Så har det ju varit så soligt och fint väder. Härliga timmar i trädgården blev det.Sen avslutade jag helgen med mindfulness och frigörande andning. Det har jag aldrig provat förr, men det var väldigt avslappnande och skönt. Att gå ner i varv, andas djupt och syresätta hela kroppen, det kan jag rekommendera.

Nu är en ny arbetsvecka igång men redan planerar jag för kommande helg. Då ska jag till Uppsala och Enköping och undrar om ni har några tips på aktiviteter, trädgårdar, butiker, loppisar, restauranger.. ja, ni vet!

Ha en bra vecka!!

20 kommentarer:

 1. Grannen lär ut Mindfulness, tror att det är en bra avslappningsmetod för att skapa ny energi.
  Trodde du skulle känna igen brödet, det var det vi fick hos U. Ja, inte samma då förstås. Hade sett ut om jag sparat ett par skivor i fickan sen dess..tror jag måste gå o sussa nu, innan jag drar fler skämt! Koppen kommer från Indiska, de har superfint porslin emellanåt.

  kram på dig!

  SvaraRadera
 2. Vilken skön helg!
  Fint väder, trädgårdsarbete och mindfulness. Du har haft en toppenhelg!

  Kram Helena

  SvaraRadera
 3. Det där med andningen måste du visa mig sen. Låter bra tycker jag. Jag kan säkert komma med nåt förslag på din efterlysning. Vi hörs om det i veckan.
  Ha det gott! Kram Åsa.

  SvaraRadera
 4. Vilken härlig helg du verkar ha haft! Både kultur och mindfulness! Låter spännande!
  Själv bangade jag kulturnatten - har så svårt att lämna torpet, särskilt när det är så skönt väder!
  Det lär visst finnas en fin trädgård i Enköping...tror jag! Uppsala vet jag inte alls, men om vädret blir fint blir det säkert bra ändå!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 5. låter som du hade en skön helg.
  Hoppas du hittar några roliga butiker el trädgårdar till helgen. Ha en skön vecka.
  Kram
  Pernilla

  SvaraRadera
 6. Enköping är känt för sina vackra trädgårdar och man kan få gå på rundvandring ibland med guidning. Låter som en härlig helg och efterföljande mysig vecka, Ha det gott! Marie

  SvaraRadera
 7. Oj vad du är aktiv vännen ;o) Låter härligt med både teater och kulturnatt. Kulturnatt stundar snart hos oss också.
  Igår hade jag min första jobbdag i Sverige, berättar mer om det när vi hörs :O) Idag kommer en gammal klasskamrat upp och fikar i byn, blir mysigt! Förhoppningsvis kan vi sitta ute i den underbara höstvärmen.

  Ha en härlig tisdag!
  Kram
  Ulrika

  SvaraRadera
 8. Mycket kultur, men det är ju väldigt roligt med kultur oxå! Behövdes lite avslappning efter det ;)! Kram Iréne

  SvaraRadera
 9. Inga tips från mig, och jag håller med dig om det där med konst. Ibland kan man undra. Men jag gillar såklart konst eller ska man säga "det som tilltalar ögat".
  Men ibland kan det tyckas att vissa saker blir "inne" att äga, strunt samma om det är fint eller praktiskt. Vi kan också kalla sakerna för skrytobjekt. Nu känner jag att jag trasslar in mig lite men jag tror du fattar vad jag menar...Teater är kul, intressant, lärorikt och upplyftande. Ibland. Vissa. (nu trasslar det igen...)
  dags att hämta posten, dvs göra nåt konstruktivt
  kram elsamarianne

  SvaraRadera
 10. Men visst är det härligt att se alla människor o vad de brinner för!
  Om du ska till Enköping så är det såklart Drömparken du inte får missa.Den har du kanske sett men jag kan tro att den är suverän på hösten skulle själv gärna se den då!
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 11. Hahahaha!! Virkade utomjordingar!? Nä, det tror jag väl inte är så gångbart kanske...:)
  Love your home i Uppsala har handlat bokmärken av mig, men jag har inte varit där så jag vet om butiken är fin.
  Kram Anna

  SvaraRadera
 12. Trevlig helg du haft:)
  Ja man undrar ju om man kan livnära sig på ufon??

  Ha det bäst kraam Tina

  SvaraRadera
 13. Teaterabonemang va roligt hade det för flera år sedan, kanske ska ta upp det igen.
  Visst var helgen underbar och det ska bli soligt i helgen som kommer då tänkte jag tillbringa några stunder i rabatterna för lite höstfix.
  Mindfulness låter härligt jag brukar gå på yoga man känner sig som en ny människa efter ett pass.
  Kram Lillemor

  SvaraRadera
 14. Verkar som du haft en rolig helg,jag valde bort kulturnatten i år,för första gången,brukar alltid åka in
  Men ibland måste man prioretera
  Ha en riktigt bra dag

  SvaraRadera
 15. Kul att du ska till Enköping ;) Oktoberfesten hålls i Enköping nu i helgen med öltält och artister så det blir väl lite extra livat på gatorna. Många parker finns att besöka men de har nog inga guidningar längre men det går lika bra att kika på egen hand - inget inträde. Inte så mycket butiker men Växtriket har mycket fina inredningsgrejer och Riwahl på Kungsgatan. På Kungsgatan ligger också en bra restaurang som heter Kungsgatan 14 (ofta mycket folk så bordsbeställning rekommenderas). En stor loppis (där min dotter jobbade i somras) ligger utanför Enköping och heter "Möbler & ting" Från Enköping kör ca 1.2 mil mot Stockholm och sväng av mot Grillby den ligger precis vid avfarten. Är ni fikasugna efter loppis besöket så får du gärna ringa o kolla om jag är hemma bor bara ett stenkast därifrån ;) tel: 070-2404414.

  Kram F

  SvaraRadera
 16. Frigörande andning det är grejor det:) Fast jag glömmer alltid bort att göra det! Hoppas Åsa tipsar dig om många aktiviteter i Uppsala. Fullerö Handel är förstås ett eldorado för oss inredningsbitna:)
  KRAM Helena

  SvaraRadera
 17. Frigörande andning det är grejor det:) Fast jag glömmer alltid bort att göra det! Hoppas Åsa tipsar dig om många aktiviteter i Uppsala. Fullerö Handel är förstås ett eldorado för oss inredningsbitna:)
  KRAM Helena

  SvaraRadera
 18. Hejsan!
  Det var ett tag sedan sist! Det blir en tur till Öland på fredag men inte så mycket skördefest för min del då. Ska hämta hem en liten 9 veckor gammal kattunge som ska få bo hos oss, förhoppningsvis i många år framöver.

  Du undrade om vi sov över på Garpen och det gjorde vi. Det kan jag verkligen rekommendera. Du som gillar att bo vid vattnet kommer att älska den pyttelilla ön. Att tillbringa en dag och en natt här är verkligen Mindfulness!

  Ha de så gott, kram!

  SvaraRadera
 19. Häftigt med andningen....vad mycket bra du har gjort.
  Jobbade kulturnatten jösses vad folk vi hade i butiken.men kul var det.
  Kram Anni

  SvaraRadera
 20. Hade gärna sett en bild på utomjordningarna ;)

  SvaraRadera

Vad roligt att du vill lämna en hälsning! Tack!