trädgård, tankar, vardag, inredning, loppis, böcker, familj, resor, växthus


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

onsdag 23 november 2011

Novembersnö?!

Nej, det är ingen snö i sikte här än!


I dagsljus, om man nu kan säga att man får nåt dagsljus, känner jag ingen julstämning. Eller för den delen adventsstämning. Gräset lyser grönt och fint. Trattisarna frodades i skogen när jag plockade mossa sist!! Men fördelar kan vara att man kan tvätta fönster UTE utan att frysa om händerna ens, bilen behöver inga vinterdäck än, man sliter inte ut nya vinterskorna heller precis;)


Men för precis ett år sen tog jag den här bilden. Framför solen har jag ju nu mitt växthus!

Så när mörkret faller och jag tänder ljus inne och nynnar på julsångerna vi ska sjunga med kören, då smyger sig liksom adventskänslan på... tjuvsmakar jag dessutom glöggen och äter en liten saffranskaka till så känner jag!!

Snart är det advent!

Idag har jag en ledig dag! Jag njuter för fullt!

Ha en skön onsdag, ledig eller inte! Snö eller inte! Adventssugen eller inte!

Kram Marie

9 kommentarer:

 1. Ja, visst är det väl en känsla av advent när det åtminstone är lite frostigt ute, som kan lätta upp mörkret, för mörkt är det verkligen denna november när inte solen lyser!
  Vilken härlig stämningsbild från förra året!

  Härligt med alla advetssångerna - sjunger ni Otto Ohlssons Advent också.....det gör ni säkert, och "Dotter Sion" förstås! Jodå, min kör sjöng alltid 1:a advent ute i Ulriksdal och då skulle det vara traditionellt vill jag lova och det ska det ju vara på advent!
  Ha en fortsatt skön dag och "fröjda dig" som det heter.:)
  kramar
  Lisa

  SvaraRadera
 2. Visst är det stor skillnad från förra året, jag föredrar faktiskt nuläget..ingen halka och jag fryser inte! Skönt med ledig dag, jag har varit igång sen ottan men är ganska pigg ändå. Ska baka lussekatter nu, har ju en del att förbereda inför helgen. Skönt att slippa stressa så där in i det sista..

  kram o ha det gott

  SvaraRadera
 3. Ja, nu vill jag ha snö och vitt! Himla grått och trist.

  Kram Marie

  SvaraRadera
 4. Jag är så glad att vi inte har någon snö än. Men till jul vill jag ha lite vitt//Britt

  SvaraRadera
 5. Är ingen vinterfantast precis. Men det blir lite mysigare med lite vitt på backen.
  Kram Mamma C

  SvaraRadera
 6. Tala om skillnader, tänk att två vintrar kan vara så olika, ha en skön kväll hälsar 3 tanter

  SvaraRadera
 7. Aha, så ditt växthus är så nytt. Här hade vi också snö för ett år sedan, eller den kom nu i dagarna i alla fall. Nu verkar vi inte få snö på ett bra tag, tyvärr. Jag gillar snö till advent. Den förstärker känslan.

  Kram!

  SvaraRadera
 8. Skulle väldigt gärna vilja ha lite vit ute nu, så man kan få riktig adventsstämmning! fast som du skrev så sparar man ju på en del!! Kram Iréne

  SvaraRadera
 9. Hejsan! Tillhör minoriteten i detta land gillar inteeeee snö så jag njuter var dag.men jag tittar gärna på en bild med snö....vilken soluppgång / nedgång
  Klippte gräset förmodligen för sista gången i år ååååå det luktade sommar..
  Kram Anni

  SvaraRadera

Vad roligt att du vill lämna en hälsning! Tack!