trädgård, tankar, vardag, inredning, loppis, böcker, familj, resor, växthus


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

lördag 25 februari 2012

Vårsol!

Ännu en toppendag!


Tänk att i slutet av februari kunna njuta av vårsolen, utan en massa snö som ska smälta undan innan man ens kan drömma om en vår. Den här veckan har den lilla snö vi hade smält undan och i rabatterna tittar krokus och snödroppar fram.


Jag tror att min termometer i växthuset är lite av en glädjetermometer... men vad sägs om närmre 20 grader därinne?? Jag lovar att det var skönt att sträcka ut benen, knäppa upp jackan och skriva ner lite planer för kommande säsong i min nya anteckningsbok!Nu känns allt lätt och roligt med trädgårdsprojekten.. gräva runt häckar och ta bort vresrosor som sprider sig som tusan. Lägga lite fler plattor till en gång, mura upp en liten mur, resa upp planket som blåste ner i en vinterstorm. Och förstås gräva för att plantera massor av fler rosor och andra plantor.

Vad drömmer ni om ?

Ska se om jag vågar mig igenom Mellon... det brukar kunna komma en hel del överraskningar som man önskar att man inte sett;)
Ha det bäst alla prinsessor!


Kram Marie

18 kommentarer:

 1. Å så härligt att läsa det du skriver. Jag längtar också mycket nu efter allt som har med vårbruket att göra.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Underbart!
  Vi bloggisar satt ute och fikade idag, lovely!

  KRAM

  SvaraRadera
 3. Du har fått vårkänslor hör jag. Ja, vem har inte det!! Men attans vad det har blåst här idag. Men det är ju bra, för det tar hårt på snön.
  Mellon var ju rätt bra idag tycker jag. Lisa M. och Danny var bäst och rätt låtar gick ju till final. Vad tyckte Du?
  Ha en fin söndag och njut av solen även då!
  Kram Åsa.

  SvaraRadera
 4. Här väntas det och dröms också! Fast vi har snö kvar men inte så mycket. Idag ska vi (om Gubben vill alltså) såga ner hela syrenbersån för att få nytt nerifrån. Den är aldrig förnyad så det är hög tid. Tror det blir en solig härlig dag!

  Hoppas du får detsamma.
  Kram Eva-Mari

  SvaraRadera
 5. Ja, visst är det härligt med denna korta (får vi hoppas) vinter! Alldeles lagom lång och all snön är nästan borta nu! Underbart!
  Ja, nu vaknar trädgårdstankarna i kapp med solen!
  Ha en härlig söndag!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 6. Det låter härligt....Ha det bra.

  kram

  SvaraRadera
 7. Det var en temperatur som heter duga, det! Vi har sol i dis idag och en svinkall vind och jag har hosta så våren är lite så där här. Annars drömmer jag om att sitta ute på altanen invirad i filtar och fårskinn och bara njuta! När jag har gjort det vill jag nog gräva lite, jag gillar att gräva!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 8. Så ärligt ute idag!Kaffe o pyssel i trädgården o man vill inte gå in...men till slut så man blir ju hungrig!
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 9. Hej Marie! Jag var inne på trädgårsdbloggar för att få lite inspiration, Och såg dig på en bild hos en trädgårdsbloggare!!Vad roligt. Att du inte sagt något. Hur länge har du trädgårdsbloggat?Varit inne på att starta en blogg själv. Nu har jag ju en ny trädgård att skriva om Och lust till trädgård igen! Kram Åsa Kindahl

  SvaraRadera
 10. Hej Marie
  Åh vad mysigt du hade det i ditt växthus. Javisst får du paxa ett ägg. Jag har lagt ut 2 st i nätbutiken så jag tar bort ett nu. Tar med det till Violan så slipper du ju fraktkostnaden. Sköt om dig.
  Kram Agneta

  SvaraRadera
 11. Hej! Låter så mysigt med kaffe i växthuset! Ja här drömmer jag om mycket i trädgårdsväg, får väl se vad som hinns med! Ha en fin dag! Kram Iréne

  SvaraRadera
 12. Jorå, jag hängde mig bara ut genom fönstret och knäppte en bild, körde i sisådär 80 bara..
  Nä, skojar bara till det nu. Bilden tog jag vid ett annat tillfälle..
  Annars kan vi ju pröva när du kommer förbi nästa gång?

  kramkram

  SvaraRadera
 13. Vilka härliga trädgårdsdrömmar hos dig.
  Ha en mysig kväll:)

  KRAM Helena

  SvaraRadera
 14. Visst är det härligt med vår. Ikväll snöar det dock här i o-hamn... inte inte bra! men det ser inte ut att lägga sig! Kram emelie och elin

  SvaraRadera
 15. Ja, nu är det allt lite vårkänsla i luften på dagarna.
  Kram Mamma C

  SvaraRadera
 16. Här har vi duggregn och dimma idag, även fast det är lite varmare i luften än för två veckor sen. Vad mysigt att sitta i ett växthus...
  Ha en fin dag!
  Kram Elle
  PS: skicka lite sol!

  SvaraRadera
 17. Visst är det härligt med vårplaneringen i trädgården :o) Längtar tills men kan göra lite fint ute vid trappen och se vad som kommer upp i rabatterna. Lika spännande varje år!
  Fortsätt o njut i ditt fina växthus :o)

  Kramen
  Ulrika

  SvaraRadera
 18. Åh, jag drömmer om ALLT som har med trädgård att göra! Kan nästan inte bärga mig tills det blir dags att börja vårbruka på riktigt.

  Önskar att jag hade ett växthus som ditt. Fast något sådant blir det nog inte i år heller...

  Ha det fint!
  /Anna-Karin

  SvaraRadera

Vad roligt att du vill lämna en hälsning! Tack!