trädgård, tankar, vardag, inredning, loppis, böcker, familj, resor, växthus


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

söndag 12 januari 2014

Söndagsbilder


Några veckor sen sist...
några nya söndagsbilder!Idag har det blivit vinter, med snö. Vinter har det ju egentligen varit länge, men en rätt annorlunda vinter. Jag har tyckt det varit skönt att slippa skrapa bilrutor och skotta snö. Jag gjorde det så det räckte förra året...men efter nyår tyckte jag det var lite väl trist och mörkt ute. Så idag är jag faktiskt glad över kylan och snön. Den fick mig ut, den gav mig ljus och energi.Nu har dörrarna frusit fast så jag kommer in och kan ta ner stjärnan, eller klippa ner vinet lite mer. Jag började klippa i höstas men sparade en hel del tjocka grenar. Jag känner mig lite osäker på hur jag ska klippa- Vi fick så himla mycket goda druvor i somras och det vore ju gott om det blev så i år också.


Clematisen har visst fått vårkänslor redan, den fick jag bädda in i granris och skuggväv idag.
Hoppas den stillar sig och kommer igen om någon månad.

Jag önskar er alla en fin vecka och tackar er alla som kikar in och lämnar små hälsningar fast jag är så inaktiv på bloggen.

Många hälsningar, Marie

8 kommentarer:

 1. Vilka härliga bilder och så vintrigt det blev helt plötsligt, och skönt är väl det. Det kändes så overkligt med denna o-vinter och gråhet! Ja, det vita lyser verkligen upp och det behövdes!

  Ha en fin start på veckan!
  kram
  Lisa

  SvaraRadera
 2. Jag kommer inte in i växthuset heller, skulle tagit in kryddorna innan kylan slog till....det ser så mysigt ut i ditt växthus, jag hoppas vi kan laga vårt för blåsten gick hårt åt det på julafton...
  Kram lotta

  SvaraRadera
 3. Så härligt det ser ut. Här var det nästan 18 minus i morse och jag önskar att jag hade haft tid att plåta frostrosorna på växthuset.

  Du har alldeles rätt i att kannan kommer från Linderholm ;)

  Ha en fin dag!
  Kram
  //Linda

  SvaraRadera
 4. Så roligt att höra av dig igen! Jag tycker också att vinter ska innehålla lagom kyla och lagom snö... så nu är jag nöjd:)
  Vindruvan kommer säkert att ge bra skörd i år också. Men ska man inte helst beskära före nyår? Hoppas du kommer in och kan knipsa klart snart!!

  Ha en fin vintervecka!
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Så fina vinterbilder. Hoppas dina fina växter klarar sig. Må så gott i vinterljuset.
  Kram Ann

  SvaraRadera
 6. Ja det var det positiva i snön att det blev ljusare
  kram Rosa

  SvaraRadera
 7. Kul att ni tittade in på Knäppingsborg i lördags. Ha en riktigt skön påskvecka!
  Vårkram Ann

  SvaraRadera
 8. Vilken härlig bild från växthuset och så fint med det blyinfattade fönstret! Jag kan föreställa mig hur fint stjärnan har lyst upp också.

  Kramar /Cia

  SvaraRadera

Vad roligt att du vill lämna en hälsning! Tack!