trädgård, tankar, vardag, inredning, loppis, böcker, familj, resor, växthus


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

fredag 14 maj 2010

Golf

Man tror man är på en golfbana när det regnar hos oss.
Kanske nåt för vårteckenutmaningen...men nu är de här. Sniglarna!
Som tur är, peppar peppar, ta i trä, inga MÖRDARSNIGLAR!!, de finns inte här, ÄN, jag är livrädd att få hit dem.Nej, det är de stora vinbärssnäckorna, tror jag de heter, som invaderar. De ligger som golfbollar på gräsmattan. Nu är det ganska harmlöst och lite mer konstaterande att det är vår och "oj, nu har de kommit.."
Men i sommar när man har de överallt, klättrandes på husväggen med ett långt slemspår efter sig eller i grönsaksodlingern, då är det inte så kul. Då kastar vi dem så långt det går och hoppas att de inte kryper tillbaka på lång tid.
En del tycker t.o.m att man vill äta dem...jag har ätit sniglar på restaurang, men skulle inte komma på tanken att ha de här i en balja så de får bajsa ur sig och sen koka dem...nej, det får vara för mig!!
.
Igår blev det en tur till IKEA, det var längesen jag var där. De hade stylat om alla sina rum. Det var kul och snyggt. Många fina idéer, men jag behövde inga möbler, eller egentligen ingenting. Jag var med min väninna, vars äldsta dotter ska flytta hemifrån, så hon var köpsugen!
.
Och jag har blivit loppisskadad!! Tänker att det där finns ju på loppis... varför ska man köpa allt nytt?! Men konstigt nog, eller tur för handeln, tänker inte alla likadant som jag.Fick med mig några växter som jag bara provisoriskt satte ner i min utestol. Nu hoppas jag att det inte blir mer frost.
.
Så köpte jag några presenter till studenter och blivande 20-åringar. Det är kanske tryggare för dem att få nya saker än från loppis?! I allafall just de här ungdomarna.
.
Nu ska jag snart ut på golfbanan och kolla lite...
.
Ha en skön dag!

3 kommentarer:

 1. Har samma golfbollar här på Bossgård...:0) ha nu en skön helg, KRAM

  SvaraRadera
 2. Exakt samma "golfbollar" här också och jag är jätteglad att jag inte heller har mördarsniglar! Däremot vanliga svarta skogssniglar också!

  Vilka härliga uteväxter du har där! Jag har ännu inte vågat köpa några till torpet, men det kommer och jag längtar dit!

  Ha en härlig klämfredag!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Gissa vad jag läste en gång för länge sedan när vi började invaderas av de spanska skogssniglarna, jo, att har man sniglar med snäckor på, så äter dom, alltså "snäcksniglarna" av äggen till marodörersniglarna.....jag har inget som helst belägg för detta, jag läste det i en tysk trädgårdstidning, Mein Schöner Garten, och huruvida det gäller alla sniglar m snäckor på ryggen har jag ingen aning om.
  Så man kanske ska vara rädd om de vandrande golfbollarna.....????
  Agneta kram

  SvaraRadera

Vad roligt att du vill lämna en hälsning! Tack!