trädgård, tankar, vardag, inredning, loppis, böcker, familj, resor, växthus


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

söndag 23 maj 2010

I pingstens ljuva tid

Nu grönskar det! Sol och regn lite blandat under dagen. Lite trädgårdsfix och annat skönt. Inga jobbiga aktiviteter utan bara ta dan som den kommer. Kändes skönt efter en hektisk vecka. Inga särskilda fynd på gårdagens loppis heller. De flesta hade nog annat för sig än att sälja saker på loppis. De kanske var på bröllop!
Jag gick runt med kameran och tittade på allt som är på gång. Här är det äppelblom, sorten heter Himmelstalund och är ett Östgötaäpple. Ett ungt träd men har redan burit lite frukt, gott.Det växer så det knakar...man ser hur trångt det är och får liksom inte plats i knoppen! Det ska bli en Allium.


Här ska det slå ut en Vallmo, tyvärr är den orange och alla andra blommor i den rabatten går i rosa...men det har inte blivit av att jag flyttat den...nu får den väl blomma, sen får den en ny plats...så sa jag visst förra året också!
En jätteallium som är en meter hög. Enormt stor! Häftigt att allt kan komma tillbaka år efter år. Många tvivlade efter denna vinter, men nu har man glömt hur mycket snö det var, eller hur? Nyss kom jag på mej själv med att klaga över värmen...det växlar!
.
Nu blir det en stunds läsning på solsidan...kvällssol på altanen, ljuvligt.
Imorgon är det måndag igen. Pingsten försvann i ett nafs, känns som en vanlig dag sen annandan försvann.
.
Ha en skön kväll!

2 kommentarer:

 1. Ja, man har svårt att förstå att det kunde komma en sådan riklig blomning efter denna eländiga vinter, som verkade oändlig! Dessto underbarare nu! Oj, vad det växer! Dina knoppar är ju enorma!
  Mina fruktträd har också slagit ut i dagarna och det är sååååå vackert nu!

  Ha en fin vecka!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 2. Roligt att träffa dig och tack för dina rara ord, hoppas vi ses snart igen, ha en fin vecka, kram

  SvaraRadera

Vad roligt att du vill lämna en hälsning! Tack!