trädgård, tankar, vardag, inredning, loppis, böcker, familj, resor, växthus


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

onsdag 12 maj 2010

Luft


Ibland, eller rätt ofta nu för tiden, känner jag att jag behöver luft. I dubbel bemärkelse. Luft, alltså utrymme, vidd, space. Jag vill inte känna mig instängt. Jag vill inte ha så snäva gränser. Då är det bra om man kan ta bort en vägg, eller staket eller rensa bort massa saker omkring sig...
.
Det svårare är med själen och hjärnan. Hur gör man luft där när man känner sig instängd och liksom har fastnat i samma mönster eller märkliga tankebanor...Sånt rör sig mycket i mitt huvud nu och tar upp plats. Det blir ett dilemma med bloggen.
.
Jag är sån som gärna pratar med andra och vräker ur mej, men det känns som bloggen ska vara mer allmänn om man får säga så. De flesta har en inriktning på sin blogg, som trädgård eller loppis, eller inredning. Och det är ju så fantastiskt kul att läsa era bloggar som är såna. Så då måste jag bestämma mej för inriktning på den här bloggen.
.
Det kanske ska räcka med den yttre luften. Som att känna sig instängd så fort man öppnar dörren...
.
Det gick att åtgärda relativt lätt hos mig. Fram med sågen och kapa bort räcket runt verandan..


Det här är min morgonplats, solsidan.. Här sitter jag och läser och dricker morgonte tills huset vaknar.
Förut kände jag mig off här när räcket fanns, man kom inte så lätt in och ut och var mer avskärmad. Just nu känner jag att jag vill ha tillhörigheten. Ytan, luften, tillgängligheten...
Innan var det snävt och trångt. Precis så man fick plats med en korg ved eller en blomkruka. Och kom det gäster så kunde inte så många stå på verandan när dörren gick upp.


Jag är nöjd med det här projektet. Luften räcker för mig här:)
.
Luftbytet eller tankebytet i hjärnan och själen kanske går lättare att få till i min stol nu.
.
Hoppas det inte blev ett för konstigt inlägg den här gången. Jag vill inte skrämma iväg nån..
.
Nu har visst solen hunnit gå i moln och vinden viner i trädtopparna. Regnet ska visst också vara på väg lagom till långhelgen.
Ha det riktigt gott i era stugor och rum.
Hoppas ni får andas in mycket frisk vårluft!


4 kommentarer:

 1. Vadå inriktning?? Själv har jag en otroligt spretande blogg. Det var meningen att den skulle vara en trädgårdsblogg, men det går ju inte att bromsa, när man kommer på nåt kul att skriva om. Så här spretas det vitt och brett!
  Så kan man oxå göra.
  Ha det bra! Kram Åsa.

  SvaraRadera
 2. Jag är övertygad om att det inre och det yttre går hand i hand och detta är väl bevis nog!
  Och när det gäller inriktningen så är det väl DU som är i fokus!
  Känner mej rätt spretig själv när jag tänker efter, men skit samma - det är sån jag är, ibland blir det vardagstankar och funderingar och bilderna blir bara illustrationer!
  Så...fortsätt du som du gjort!
  Du har en jättehärlig blogg och ha en härlig helg!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 3. Nej då, mig skrämmer du då inte bort.
  Det ena utesluter inte det andra och jag tycker väl att det skänker lite liv att även tala om det inre för det är ju det som gör att det blir ett yttre......ja, du förstår säkert!
  Vad jag vill ha sagt är att man behöver nog inte inrikta sig bara på ett område.
  Kul att läsa dina tankar och att ta bort staketet var ju bra!
  Luft måste vi ha, massor och frihet och luft igen!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 4. Alla ska köra sitt eget race i Blogglandia, det är det som är så härligt och jag gillar att få besöka bloggar med olika inriktningar, kan tro att du trivs med denna rymd, önskar en skön helg, KRAM

  SvaraRadera

Vad roligt att du vill lämna en hälsning! Tack!