trädgård, tankar, vardag, inredning, loppis, böcker, familj, resor, växthus


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

måndag 21 juni 2010

Sommarhälsning

Oj, den här gången var det ett långt uppehåll. Men ibland känns det som jag inte har tiden, inspirationen, lusten, tillgång till datorn..ja man kan skylla på mycket.
.
Sommarens längsta dag! Hjälp, ska det redan vända. Det har ju inte ens börjat... Får panik och tänker att jag måste utnyttja tiden bättre..sitta ute mer, lukta på alla blommor, känna värmen från solen...och alla knott..mindre roligt. När jag var yngre, typ mycket yngre och hade sommarlov så sa min mormor ungefär så här års att nu är det snart dags att sätta in innanfönstren...Kul start på sommarlovet!! Vi skämtar om det än, så det satte sig!
.
Igår morse klockan sju. Sol på framsidan av huset, min favvoplats då. Göken kockar, solen bränner, ett par böcker eller tidningar, som jag ibland orkar läsa. En stor mugg te och i det här fallet några nyrostade mackor..En skön stund!
Några veckor kvar till semestern, men det känns att det är sommar!


Det blommar i rabatterna, det här är Mose brinnande buske. Köpte jag för några år sen, men i år är den riktigt stor. Doftar citron och är alldeles oljig om man stryker på bladen. Den kan självantända och är inte helt bra att ta på och sen få i ögonen...


Bakom den, i spaljen kommer en ny New Dawn, min gamla lämnade jordelivet efter den hårda vintern. Hoppas den tar sig och det fort.


Vackra ådringar. Och i år så många blomstjälkar.


Ett litet hänge ute på altanen, där är det eftermiddagssol. I bakgrunden syns min vita syren, den är underbar. Doftar gott. Och klarade sig bra i förra helgens storm, då rök den lila vanliga bondsyrenen.
.
Var en snabbvisit på bröllop i lördags. Vilken grej! Fantastiskt att de klarade det. De är ju såå vackra och ser så kära ut. Jag har inte sett nånting av allt som visats inför bröllopet i TV. Men hamnade precis lagom till vigseln. Det var ju bara så fint.
Tänk som(vanlig) förälder att kunna sitta mellan två kungar eller drottningar och överhuvudtaget kunna svälja. Vad säger man till sin bordskavaljer? Var jobbar du? Var bor du? Vad ska du göra på semestern...det gäller nog att ha läst på lite innan och ha tagit några Valium...
Jag hoppas Victoria och Daniel får lite privatliv nu och får egen tid att njuta av varandra.
All lycka till dem!!
.
Nu är det dags för lite egentid i sängen för min del... God natt alla vänner!!

2 kommentarer:

 1. Visst är det en härlig tid med alla blommor som avlöser varandra! Du har många fina sorter som du visar! Åh, så vackert!
  Precis som du, så känner jag också ett visst vemod nu när det vänder igen! Så snabbt det gick! Det gäller verkligen att ta vara på tiden nu!
  Så ljuvligt det ser ut i morgonsolen där!
  Här är sol idag också, och jag ska ta kaffe och sätta mej på torptrappan här!
  Ha en fin dag!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 2. SÅ vackert du har det i din täppa, den finaste tiden är nog nu...och vädret kan vi ju inte klaga på..önskar er en fin midsommar, kramen

  SvaraRadera

Vad roligt att du vill lämna en hälsning! Tack!