trädgård, tankar, vardag, inredning, loppis, böcker, familj, resor, växthus


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

måndag 5 juli 2010

En liten resa!

Tillbringade några dagar med en kompis hos hennes släkt utanför Söderhamn. En liten roadtrip kanske man kan säga... Det är inte så ofta jag ger mig ut på såna. Ca 40 mil norrut var det att köra. Första stopp gjorde vi i Gävle och bunkrade lite nödtorftigheter för helgen... Några Cider, lite rosé, lite smågott att äta... en välbehövlig kafferast och kisspaus var det oxå!


I familjens fritidshus fick vi kampera alldeles för oss själva i skogen högt upp bland bergen... Kändes lyxigt med kylen välfylld när vi kom och maten var varm mm...bara att sätta sig till bords.


Goda potatisar med sesamfrön på. Sparris med parmesan över och en grillad köttbit. Smaskens! Och ett av våra Rosévin...men nu har jag inte en aning om vad det hette. Det var rätt sött! Och kom från Californien... Hur som helst, efter mat och dryck och en lång bilfärd slog vi ihop våra ljusblå lätt som en plätt.Följande dag, årets varmaste, hade vi sightseeing...alltså, det är ju kul att se en massa nya saker, men det blir ju så svettigt i hettan. Benen känns som blyklumpar..
Vi hann med loppisar och Trönö kyrka, som var på bilden. En maffig kyrka i den lilla by vi bodde i! Hur kan man bygga så stora kyrkor där?
.
Vi var också till Växbo linspinneri. Jättevackra och dyra saker. Min plånbok sa att jag inte behövde en hellinneduk för ett par tusen...men de var fina. Fast det är ju fint med broderade dukar från loppis för en spottstyver också!! Eller hur? ( Det var så varmt så jag visst inte kom ihåg att ta några kort därifrån)

.Hemma i skogen igen efter ett par liter vatten, cider kaffe vin och en del annat studerade vi faunan runt stugan. Små små Linneor som jag inte sett sen vi hade sommarstuga i Småland! Urgulliga små blommor tycker jag. Och en hel uppsjö lupiner som nästan hade blommat över!


Det får vara del 1 från Söderhamn. Nästa gång kanske jag berättar om ormen.
.
Borta bra men hemma bäst! Sista veckan att jobba. Längtar efter semester!

7 kommentarer:

 1. Visst är det underbart med sådana utflykter med goda vänner :-)

  SvaraRadera
 2. Hej Marie.
  Tack för din kommentar, så kul att du hittade till mig igen, nu fick jag möjlighet att följa dig på din härliga resa, så underbart med vänner som lånar ut sin stuga, och härligt att få sitta ner och dricka och äta, varmt har ni också haft det.
  Fin kyrka, jag gillar kyrkor.
  Lupiner har du också fångat på bild.
  Ha det så bra.
  Kram Zara

  SvaraRadera
 3. Alltid spännande med lite utflykter! Det ser väldigt gott och smaskigt ut!

  Åååh, linéor - en av mina favoriter! De är verkligen underbara små blommor!
  Ha det fortsatt fint under trippen!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 4. Aaha! i Söderhamn har jag bott, där träffade jag min Lasse :) Utflykten verkar ha varit väldigt lyckad, underbart härligt med massor av god mat och vänner :)
  Ha en skön vecka nu är det nedräkning till semestern!
  Kram Karin

  SvaraRadera
 5. Låter som ni hade en härlig tur..med trevliga upplevelser, du undrade över grepen och rosorna..är mot en bodvägg och på den har jag även en hylla med diverse...ha det gott sista jobbarveckan, hoppas få se dig snart igen KRAM

  SvaraRadera
 6. Tack för titten hos mig och va kul att ni trivdes i stugan! Vilken service det verkade vara där i kylen..... Ja, nu blommar linneorna, blygsamt söta slingrar de sig i skogen!
  Ha en bra helg önskar jag dig!
  Carin

  SvaraRadera
 7. Sicken jättemysig utflykt du varit på. Värmen får man väl stå ut med och inte klaga så mycket på även om jag hade föredragit ca 23 grader i solen. Har alltid haft ont av värmen eftersom jag får värmeutslag lite här och där(mest där).
  Ha en underbar fortsatt sommar , jag är så glad för varje blogg jag kommer in i med det sega internetet här i vårt torp.

  Kram Maidi

  SvaraRadera

Vad roligt att du vill lämna en hälsning! Tack!