trädgård, tankar, vardag, inredning, loppis, böcker, familj, resor, växthus


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

torsdag 11 november 2010

Dagens julkoll!

Lovade lite bilder från Björke Vävstuga. Vår lokala producent som vunnit många priser. Två kvinnor som startade hemma i en liten bod på bondgården med att väva dukar, maskinellt, sen har firman vuxit och blivit jättestor. De tar emot busslaster med folk nuförtiden.
Tradition varje år är deras julskyltning till Allhelgonahelgen. Eftersom jag bor nära åkte jag dit och tittade och lät mig inspireras...


Jag tycker de är så duktiga att dekorera. Från början tyckte jag det var så bra att de hade många "kända" mattallrikar så man kunde se hur de tar sig ut på deras dukar. Nu är det väl inte lika statiskt med "bröllopsservisen" som är den enda man använder. En vit från Ikea går oxå bra:)

Enkel men smakfull adventsljusstake.

Lite för den shabbade stilen, en målad tavelram runt ljusbrickan av silver, och lite spetsar.

Eller en spretig röd glad liten grandekoration..


För den som gillar svart, spraya kottkransen. Också läckert tycker jag. På en grå och svart löpare. Why not?
.
Det var dagens julkoll från Östergötland.. annars är det bara att kolla ut..julstämning så det förslår. Efter tisdagens snöyrstorm så föll det säkert 1 dm snö här. Igår var det plusgrader och kramsnö. Och dags att skotta=tungt!! Vis från förra året så ska jag vara ute i god tid och köpa mig en bredare skyffel i nåt lätt material...kan ju komma mer snö!
.
Den här veckan är full av jobbaktiviteter. Höstfest i måndags, tur med vädret. Vi är alltid ute och går reflexvandring in i skogen där vi bjuder på soppa och bröd och barnen sjunger och uppträder och springer runt med facklor bland marshaller mitt i mörka natten. I måndags var det kallt, klart och massor med stjärnor. Läckert!
Sen är det två fortbildningar: matte för barn i förskola och info om den nya läroplanen som börjar gälla nästa år. Ja, sen är det nästan fredagsmys igen:) Och dags för ny julmarknad! Synd att lämna temat nu när jag kommit igång rejält på julkollen i år. På lördag bär det av till
Violas romantiska hem, på julmarknad. Det ska bli mysigt!
.
Ha en bra glad dag!

5 kommentarer:

 1. Va roligt med lite julinspiration. Sånt kan man verkligen inte få för mycket av nu. Det verkar vara ett trevligt ställe det där väveriet.
  Åh, va kul att du ska till Violas marknad. Det hade jag gärna velat göra oxå, men jag ska ner till henne snart ändå, så jag får hoppa över marknaden. Hoppas (jag vet) att du kommer att hitta många fina saker.
  Ha en fin dag nu! Kram Åsa.

  SvaraRadera
 2. Så kul att ha så nära till inspirationen! Deras textilier ser verkligen läckra ut! Tänk, så kul när man kan lyckas på det sättet!!!
  Man blir bara glad av att veta att det GÅR!!

  Så mycket mysigt ni har för er där på landet!
  Åh, vad jag längtar ner till torpet när jag hör om allt och dessutom Violas julmarknad, som jag ju inte kan vara med på ...*suck*!
  Hoppas på många bilder sen...!
  Ha en fin dag du också!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 3. Julmarknader....längtar :o) Julkänslan börjar verkligen börjat smyga sig på här. Har spanat in både gransris och hyacinter på blomstertorget, men jag måste bara hålla mig....ett liiiiitet tag till i alla fall.
  Nån snö har vi inte fått och på träden lyser löven fortfarande gula, så hösten är inte slut än.

  Många fina dukningar och julinspiration på Björke vävstuga!
  Ha nu en fin dag och glöm inte skyffeln ;o)
  Kram Ulrika

  SvaraRadera
 4. Vilka fina textilier du har fotat.
  Nej släpp inte jultemat, låter hur läckert som helst med jul marknad hos Viola. Lova att fota.
  Kramar:)

  SvaraRadera
 5. Sådan initiativkraft är så beundransvärd och när det lyckas och blir så fint är det riktigt, riktigt roligt. Kul att få titta!
  Agneta kram

  SvaraRadera

Vad roligt att du vill lämna en hälsning! Tack!