trädgård, tankar, vardag, inredning, loppis, böcker, familj, resor, växthus


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

fredag 12 november 2010

Dagens vill ha!

Ett växthus står överst på min önskelista. Det har jag varit sugen på så många år. Gått och drömt och småmyst vid tanken på vad jag skulle odla och hur jag skulle möblera..
Mannen och jag är inte riktigt inne på samma linje dock. Växthus javisst, men han vill ha ett med bred dörr så man får in en skottkärra med jord och sen odla massor med stora saker. Vilket betyder mycket vatten och skötsel, mer en odlarfunktion skulle hans växthus ha.

Jag vill ha lite vackra växter , kanske i krukor, en tomatplanta och en gurka max. Sen en skön korgstol, ett bord, ljus och en liten butler som ställer in kylda vinflaskor lagom till jag ska sätta mig där...:) (och sen vaknade jag..). Alltså ett växthus för stillhet och ro!
Sen är jag en velpotta som inte kan bestämma mig var det ska stå, hur stort det ska vara och hur mycket jobb är det innan det blir som jag vill...och har jag råd. Kan ju lätt dra iväg. Men nu har jag nästan bestämt mig för ett rätt litet, lagom dyrt och inte så mycket plats för skottkärror..!

Och när jag ändå önskar kan jag ju passa på att önska en sån här "lustplats" eller vad det kan heta. Drömmar kostar ingenting!!
.
Ha en bra fredag! Kram på er!

7 kommentarer:

 1. Både växthus och lustplats låter som riktigt bra önskningar, jag vill också ha!
  KRam

  SvaraRadera
 2. Va kul att du drömmer om ett växthus. Men att du och mannen har olika drömmar kan väl bara sluta med att ni får skaffa varsitt hus. Jag har gjort dom du tänker. Ett litet hus, på 10kvm. Du kanske har sett bilder från det i min blogg.... Vi har det både för odling, men oxå som ett uterum där man kan sitta och bara njuta av grönskan och vinet. (Då menar jag det i glaset alltså!) Hoppas dina drömmar blir verklighet till våren.
  Ha en skön dag! Kram Åsa.

  SvaraRadera
 3. Jag är som du där! Jag vill också ha ett ....lusthus liksom, men som ser ut som ett växthus, med lite växter bara, men med sköna möbler, kanske en järnsäng att ligga och läsa i när det regnar...Tänk, så skönt va!
  Jag tycker du ska lobba för din variant, stå på dej nu!:)
  Ha en skön helg!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 4. Tur att man kan drömma och hinner tänka innan man måste bestämma sig. Och så finns det ju så många olika modeller att välja bland.
  Inte lätt!
  Ha en skön helg,
  Agneta

  SvaraRadera
 5. Ett växthus står också överst på min lista, gärna ett vitt. Byggt av gamla fönster. Men hur lång tid tar inte det innan man samlat på sig alla fönster och vem skulle sen få äran att bygga det till mig ;o)
  Men som sagt, det är bara att drömma vidare. Någon gång ska de väl slå in!

  Ha nu en riktigt skön helg!
  Kram Ulrika

  SvaraRadera
 6. Ganska ny som bloggare, å hittade till din sida, så jag lägger mitt visitkort här! Växthus ska nog inte vara för stora utan lagom, tror på din idé, jag har ett alldeles lagom stort, odlar lite, sår lite på våren. Ha en skön helg! Kram Iréne

  SvaraRadera
 7. Vilken härlig dröm om ett växthus, gäller att drömma fram det rätta....
  Ser att du också har en tildadocka, de är sååå fina!
  Ha en bra helg!
  Carin

  SvaraRadera

Vad roligt att du vill lämna en hälsning! Tack!