trädgård, tankar, vardag, inredning, loppis, böcker, familj, resor, växthus


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

söndag 28 november 2010

Håhåjaja!!

Så himla mycket snö det kommit den här veckan. Rena snökaoset. Och rena vintern. Ja, men det var ju inte längesen...eller?! Men det är ju fint, när det väl lugnade sig från stormbyar igår gick jag en runda genom skogen. Solen ville nästan komma fram och det var ljust och riktig adventsstämning. Synd att klaga!

Bakom grenarna och snöhögarna ser man mitt hus. Där har jag bott i 20 år. Länge!
.
Idag har vi firat 1:a advent och mannens födelsedag och sjungit i kören. Fint och stämningsfullt. Och en del människor vågade sig ut trots snöstormen. Lille sonen hjälpte mig att skotta all snö och store sonen kom och frågade: -Morsan, kan inte vi...eller du, sy nya gardiner till mitt rum? Jag (läs flickvännen?!) är så trött på de gamla. Ja, det är klart han kan få nya gardiner. I år har han t.o.m en stjärna i fönstret, så kan det gå.
.
Alla ni bloggare har så fint i era bloggar med vackra vinterbilder och ljusstakar och snö. Det är så roligt att läsa. Har varit lite off i veckan, men nu har jag kollat i kapp och det var roligt!
Hoppas ni alla haft en skön helg. Nu går vi in i december och slutspurten på det här året.
Kram på er!!

9 kommentarer:

 1. Så kul att få se ditt hus där i skogsgläntan. Härligt med all snö! Ja, här i Danmark har vi massor av snö också. Man tror knappt att det är sant ;o)
  Vi hoppade över glöggen idag, men lussekatter har det bakats. Så ikväll blev det provsmakning till théet. Gott!!

  Ha en skön start på veckan.
  Kram
  Ulrika

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Vad kul att du tittade in hos mig så att jag fick chansen att hitta till dig.
  Visst är det härligt med snö medans skottningen är lite mindre rolig.
  Jag ser att du har samma adventsljusstake som jag har, den är fin och den är du värd.
  Må så gott!
  Kram från Maria

  SvaraRadera
 3. Låter som ni haft en underbar söndag, här har vi kämpat med skottning hela dagen och får nog fortsättta imorgon, här har det vräkt ned hela dagen och det håller på än tillsammans med nordan som är tillbaka..för mig räcker det med snö nu...ha en fin vecka, kram

  SvaraRadera
 4. Vilken hektisk dag ni har haft med både födelsedag och adventssång! Kanske ska ni sjunga mera framåt jul - kyrkokörer brukar ha bråda tider nu framöver...!

  Jaha - kan det vara så att när man blir med flickvän blir man också intresserad av...inredning eller så?:-)

  Ja, jisses så mycket snö ni har fått - vi har också fått mycket men inte såååå mycket tror jag! Jo, lite tidigt är det allt - känns mera som januari med DEN kölden dessutom!!!
  Ha det gott!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 5. Jaså, är det där du bor! Det ser ut att ligga fint mot skogen, ert hus. Tjugo år sa du...Jag började räkna och kom fram till att jag bott tjugosex år i mitt. Oj oj oj, va tiden går. Va mysigt att sjunga i kören. DEt har jag oxå gjort förut. För länge sen i kyrkokören och på senare år i Caroline Af Ugglas kör. Men nu har jag slutat eller har ett uppehåll i alla fall.
  Jag undrar just...hur mycket snö har ni där nere? Vågar man sig på att åka dit? Hoppas det är slutsnöat snart.
  Ha en bra dagi morgon! Kram Åsa.

  SvaraRadera
 6. Så fint ni bor! Mysigt.
  Låter som en härlig stämning i kyrkan.
  Ha det gott:)

  SvaraRadera
 7. Ja, slutspurt för detta år! Så har jag inte tänkt, men det lät ju bra! Så går det fortare till våren då.
  Hulda

  SvaraRadera
 8. Vilken fin blogg du har ! Härlig vinterbild på ert hus.Kommenterar för första gången i hela mitt liv !! Har precis börjat blogga är urkass på data men måste våga lite mer.Tittar gärna in hos dej fler gånger/Kram Tina.

  SvaraRadera
 9. Vilket fint hus du har och så vackert det ligger där innanför grangrenarna. Det ser helmysigt ut.
  Gullig son.
  Kram

  SvaraRadera

Vad roligt att du vill lämna en hälsning! Tack!