trädgård, tankar, vardag, inredning, loppis, böcker, familj, resor, växthus


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

torsdag 16 december 2010

Jul jul stressiga jul....

Ibland undrar jag varför jag inte bromsar i tid. När jag planerar långt fram i kalendern och fyller kväll efter kväll med aktiviteter och tänker att " Jodå! Det hinner jag... det går bra... det fixar sig... Det är ju lååångt kvar"

Men med facit i hand är det ju sällan så lyckat. Den här veckan är så där katastrofalt trippelbokad... Känner ni igen känslan när man prioriterar bort det ena efter det andra bara för att hinna ta en alvedon och andas lite. På sin höjd hinna hem och morsa på familjen. Och göra allt man absolut måste. Och kanske hinna sova lite... Inte helt optimalt eftersom min sömn pajar totalt. Vaknar halv fem och kan inte somna om...

Men nu är snart den här veckans felbokningar avklarade. Jag ser ljuset i tunneln... Helgen blev ombokad, inte av mig, men till min fördel, så det ser bra ut!

Nu kanske vi kan baka det där pepparkakshuset, handla det där jag inte hann, åka på loppis, bjuda hem nån på glögg. HALLÅ STOPP!!!

Glömde ju! Skulle ju njuta av lite helgfrid!! Hinna känna att det är helg och ta dan som den kommer. Tror jag kommer lyckas!

Nu ska jag ta en raggardusch, ska äta mat med kollegerna och leka lite italiensk julafton (heter det så?)Jul jul strålande jul, sänk dina vita vingar!!

9 kommentarer:

 1. Oj oj oj...Vad jag känner igen mig i mycket av det du skriver! Men!! Du tror mig inte, men julen, är faktiskt den helg på hela året då jag stressar som minst.
  Så här tänker jag...Har jag bara nåt att bjuda på till fikat om det kommer folk, så räcker det. Jul godis finns att köpa.
  Skit i julstädningen. Inte behöver man städa extra mycket bara för att det är jul.Det är bra som det är.
  Pepparkakshus!! Varför då? Det samlar ju bara damm. o.s.v.
  Tänk på dig själv lite oxå. Vila och njut.
  Hoppas du lyckas! Kram Åsa.

  SvaraRadera
 2. Håller väldigt mycket med "Bakom berget" men det beror ju lite på hur man ska fira julen. Storstädningen spar jag till efter nyår och då kallar jag det för vårstädning. Jag kände en viss stress häromnatten när jag jobbade när alla sa att allt var färdigt hos dem. Idag känner jag mig också färdig efter de sista klappinköpen.
  Ta det lugnt och
  Kram Maidi

  SvaraRadera
 3. Ja det är precis så det är mellan varven. Som tur är så är vissa perioder lugnare. Nu är det julstök, föräldrasamtal, julfester osv. Puh..
  Men roligt är det.
  Kram Lillemor

  SvaraRadera
 4. Likewise, tycker också att det är så. Eller så får jag spader om ett par dagar när jag kommer på något som jag bara måste göra..
  Slurp, vad goda äpplena ser ut!

  Kram Tina

  SvaraRadera
 5. Vilka äpplen!
  Försök nu att bara vara i helgen och boka inte in något nytt.
  Ha det gott:)

  SvaraRadera
 6. Sätt dig andas ut ta det lugnt så fixar du allt om en liten stund :-)
  Kram från mig!

  SvaraRadera
 7. Hej!!!
  Oj vad julen ställer till stress.....
  Jag är ju ledig och har knappt börjat med julpysslet förutom julkorten...
  Var ska du på loppis?? Det vore så roligt att följa med díg på en runda ngn gång!

  Låt julfriden sänka sig över dig....
  KRAM

  SvaraRadera
 8. Ja är det inte underligt att man vill göra så mycket för att det blir jul, fast i år har jag också dragit i bromsen och det känns bra. Det kommer fler dagar och efter jul är det alltid lite stillsamt så då kan man också försöka göra saker, men det är ju så fint när det är julpyntat och alla är lite uppåt inför julen....det är inte lätt att få till det lagom, inte.
  Kramar

  SvaraRadera
 9. Andas ut i helgen och ha det bara skönt, gör precis vad du vill (fast kanske inte allt:))

  Tänk att man stressar upp så så inför jul...känner igen mig!!

  KRAM Helena

  SvaraRadera

Vad roligt att du vill lämna en hälsning! Tack!