trädgård, tankar, vardag, inredning, loppis, böcker, familj, resor, växthus


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

måndag 20 december 2010

Julgran 2010

Tänkte visa årets gran á la Marie. Lovade kanske det tidigare. Och kom på det senare..det vill säga när det är mörkt och svårt att fotografera.


Varje år brukar vi försöka hålla oss till en viss färgskala, men det brukar alltid sluta med att det mesta hamnar i granen till slut. Eller så brukar jag önska att det ska räcka med några färger...

I år är grabbarna äldre och var inte lika intresserade, men ville ändå vara med. Och frågade väldigt ödmjukt vad jag ville ha för kulor och vad som passade:) Gullungarna!!Det blev vitt, silver och blått. Ser rätt mörkt ut på kvällen, men jag tycker det blev bra. Ingen annan har sagt nåt annat heller..Idag har jag haft ledigt. Tog en sista sväng till staden och handlade mina sista klappar och det sista fixet med glögg och godis och finlir är nu avklarat. Känns så skönt.Imorgon är det arbete igen, men vet inte om jag har lust!! Hörde att en del familjer kroknat i kräksjuka... ville jag ha det? NEJ!!
Peppar peppar så brukar jag klara mig...håller tummarna för det i år också. Däremot börjar jag bli förkyld, men det tar jag hellre än kräkvarianten.

Nu ska jag slå in de sista julklapparna, dricka lite glögg och bänka mig vid TV:n och titta om Ernst har nåt trevligt att bjuda på ikväll.

Dan före dan före dan...... snart smäller det!

7 kommentarer:

 1. Visst ja - där sa du nåt - Ernst höll jag på att glömma efter en heldags plan.arbete och sitta i sex timmar.....attans så mör man är i skallen....!

  Vacker, vacker gran och inte överbelamrad - smakfull och fin! Tycker du verkar ha uppfostrat din familj bra där...:)

  Ja, ingen vill ju den äckliga kräksjukan - hellre då en liten nätt förkylning - hoppas att du slipper båda!
  Så skönt det låter med allt fixat och klart, då är det bara att njuta!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 2. Hej vännen, så fin julgran ni har!
  Skönt med ledigt för dig, har varit igång hela dagen i ett rasande men KUL tempo. Jodå, jag fick med mig lite tulpaner, anemoner o ranunkler hem. Tänk, snart är det julafton!!

  Kram o trevlig kväll/Tina

  SvaraRadera
 3. Så fin gran i silver och blått!
  Skönt att du har allt under kontroll.
  Hoppas du klarar dig från sjukdomarna!
  Må gott!

  SvaraRadera
 4. Jättefin gran du har!Sådär lagom pyntad :-)
  Du undrade över mina köksmöbler de är i från Europa Möbler.De fanns skänk o skåp oxå!Det hade vi inte plats för :-( Säng o sängbord samt bänk som man ställer vid fotändan finns oxå!!O färgerna var 'vitt' o svart!Modellen heter Scarlett.Det känns så bra o vi bara myser i vårt kök!!!
  Kram från mig!

  SvaraRadera
 5. Jättefin gran och gulliga söner som frågar vad som passar. Det dröjer nog innan mina tjejer gör det ;o)
  Vad skönt att du fått fixat allting. Här går vi på sparlåga nu o njuter tiden. Lite glögg med vännerna ikväll och jag slänger nog ihop lite knäck o vörtbröd innan stora dagen också.
  Se till att håll dig frisk...isch för kräksjuka!! Som sagt, hellre en förkylning som jag dras med.
  Ha det bäst!
  Kramar Ulrika

  SvaraRadera
 6. Vilken vacker gran! Vackert dekorerad och vacker form! Härligt!
  Och så Ernst, ja, så klart!
  Kram

  SvaraRadera
 7. Nej, någon kräksjuka är väl det minsta man vill ha över julen, och ingen annan sjuka heller förresten.
  Vad fint det blev med gran i silver och blått, här är det fortfarande barnen som bestämmer så som vanligt hamnar nog ALLT, och lite till i granen.
  Ha det bra!
  Camilla

  SvaraRadera

Vad roligt att du vill lämna en hälsning! Tack!