trädgård, tankar, vardag, inredning, loppis, böcker, familj, resor, växthus


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

måndag 3 maj 2010

MUSÖRON....


Har björken på tomten fått. Då är det dags att ta fram sekatören och klippa till! Har väntat och längtat, det har sett skräpigt ut i rabatterna. Men det är fantastiskt vad fort det ändå sätter igång.Men den här vintern har tagit hårt på mina rosor. De flesta har ändå fått små röda skott som börjat växa, så de finns det hopp om.
.
Men min fina New Dawn som jag bara haft nåt år, som har blivit så där lagom stor och fin, den ser tyvärr ut som om den inte kommer att ta sig!


Hela rosen är nerklippt, nu håller jag tummarna för att det ska komma nya skott underifrån!
Annars har det börjat grönska i min låda ute. Där kommer det ruccola, rädisor och "gammal" persilja. Jag har haft ett lock över lådan, så med sol och värme blir det fart. Och mer plats finns det ju!
Jag har sått massor av frön ute i små lådor. Hoppas på mängder av sommarblommor...krasse, tagetes, vallmo och luktärter som jag aldrig lyckas med. Men det skulle passa fint i den tomma ställningen där min ros fanns...
Det har varit en fantastisk söndag och måndag. Igår var det grillpremiär med uteätning på altanen! Härligt!
.
Ha en skön vecka, den första i maj!

3 kommentarer:

 1. Oj då! Nu ligger ni före oss. Här har då inte, björkarna börjat spricka ut än så länge. Va kul att din sådd har börjat sticka upp.
  Ha det så fint! Kram Åsa.

  SvaraRadera
 2. Idag hörde jag björkarn spricka ut.....det har jag aldrig gjort tidigare. Det var lite häftigt! Ja, nu är det allt vår!
  Agneta

  SvaraRadera
 3. Oj, tänk att träden redan håller på att slå ut! Nu går det verkligen snabbt!
  Trist om din ros inte klarat sej! Hoppas, hoppas!
  Kul när det man sått börjar växa.
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera

Vad roligt att du vill lämna en hälsning! Tack!