trädgård, tankar, vardag, inredning, loppis, böcker, familj, resor, växthus


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

onsdag 28 juli 2010

Blommor efter regnet

Tog en runda på mina ägor efter regnet som kom. Det kom 35 mm här. Det blev kallt men fräscht. Bra för den gula gräsmattan och behövligt för alla träd och blommor.En stor vacker rosa lilja som blommar mitt i ett hav av Klematisen Summer Snow. Den liljan står lite utsatt för fotbollar så jag kom inte ihåg vilken färg den hade. Förra året blev den visst avslagen....En humla gläder sig över Höstanemonerna som slagit ut.
En Rudbeckia, Green eyes, mitt i ett Höstsilverax. Ser läckert ut med de färgerna ihop.Här ska våra Björnbär klättra är det tänkt. Kolla in körsbärsträden bakom så himla torra de är. Vi har mycket berg på tomten så det är inte så tjockt med jord. Det ser ut som höst på träden och bären är nästan intorkade... så synd.Billiga liljor som jag köpt på Lidl. Jag tror 3 stycken kostade 16 kronor. De är nästan en halvmeter höga och blandade färger. Kul. Ibland går det bra fast det är billigt..
Bambuvindspelet som hänger lite sorgsen under äppelträdet Aroma. På marken ligger löven från körsbärsträden. Visst är det en lite vemodig stämning på bilden.... Men det är väl för jag inte längtar till hösten än!Ja, så en vanvettsaffär igen!
Vi var på stormarknaden igår, skulle bara in och kolla på bygg och trädgård....och där var det halva priset på alla växter...kunde jag låta bli att handla då? NEJ! Köpte 2 rosor, 2 Klematis, 2 anisisop och 2 salvia för 239 kronor!! Det kändes så roligt och jag bar glatt hem mina påsar.
Men kruxet kommer ju när man väl är hemma. Var ska jag sätta ner allt? Såg framför mig i affären en rabatt med allt tillsammans...men det ska ju grävas också i vår torra cementjord. Hoppsan, tänkte inte på det just då! Har nån en grävmaskin som jag kan låna? Och var ska jag gräva?
.
Nu har jag bestämt mig var jag ska gräva, och nu har jag en ny dag framför mig, ska väl gå ut med spaden och testa... Vi får se ikväll om jag kan visa nån bild.. :)
.
Ha en skön dag. De lovade regn här i 2 dagar, men jag ser bara solen än så länge!

9 kommentarer:

 1. Så mycket vackert som blommar hos dej!
  Jo, jag känner igen det där "vill-ha-känslan" när man är i butiken, sen när man kommer hem....kan det bli problem, men det brukar ju lösa sej och det tror jag nog att det gör hos dej också!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 2. Vad mycket fint som blommar hos dig och vilka härliga färgkombinationer. Men det är trist att träden och gräsmattorna är gula och vissnade. Det spelar ingen roll att det kommer regn nu för bladen blir ju inte gröna igen. Här har det mulnat på nu efter en kvalmig dag.

  Kul att du fyndat växter. Vi väntar på att ta ner ett stort träd på tomten, sen ska jag gräva nya rabatter. Någon ny ros har jag tänkt att köpa då, resten blir sånt som ska flyttas om.

  Ha det fint!
  Kram,
  Regina

  SvaraRadera
 3. Impulsköp brukar alltid vara de roligaste och du får säkert ner dina nya växter någonstans.
  Jag både våndas och längta tillbaka till vårt torp nu när vi har varit i Jämtlandsstugan i 2 veckor.
  När vi åkte var det ca 30 grader varmt och det höll väl i sig ganska länge vad jag förstår och sen kom hällregnet.
  Antingen är hela min trädgård nervissnad eller så är väl växterna nerslagna av regnet.
  Min liljerabatt tror jag i alla fall har klarat sig för de brukar stå i vått och torrt.
  Dina Liljor är ju hur fina som helst så då är nog mina det också.

  Maidi

  SvaraRadera
 4. Vad fint :-) Vi behöver också regn, och det lär ska komma massor närmaste dygnet... Ha det bra, kram!

  SvaraRadera
 5. Fynden i växtväg avundas jag dig, jag känner att jag måste ut och röja i affärerna, jag också. Det är så kul att fynda, man får en speciell relation till sina plantfynd!

  Armeringsjärnsväggen ser verkligen häftig ut, en sån vill jag också ha! Tänk en blommande vägg eller som i ditt fall en vägg med bär på. Riktigt lyxigt!

  Agneta kramar

  SvaraRadera
 6. så mycket fint du har som blommar hos dig.
  Det är alltid så härligt att komma hem med växtfynd och man får ju på något konstigt sätt plats.
  Kramar:O)

  SvaraRadera
 7. Var glad att du ser solen. Här hinner inte regnet rinna undan, det är sjö på gatorna så det blir till att sitta inne. Men grönt blir det i alla fall.
  Vad många, fina liljor du har. Gillar dem. Och impulsköp:) visst är det kul när man kommer hem och upptäcker att nog inte fanns plats för dem?? Fast efter lite planerande och flyttande brukar man få ner dem till slut:) Ganska roligt arbete dessutom.
  Ha det så bra!
  Camilla

  SvaraRadera
 8. Känner igen det där med impulsköp av växter.
  Numera har jag bara en balkong, men där finns det förstås ett för stort antal (impulsköpta)blommor.
  Ser att du bor någonstans i Östergötland.
  Jag har alltid hemlängtan, är född och uppvuxen i Linköping.
  Ha dé gott, Agneta

  SvaraRadera
 9. Ljuvliga blomster hos dig, här är det oxå fullt med blad på gräsmattan, får lite höstvibbar...usch..vill jag inte känna ännu men dom har faktiskt krypt inpå...ha en skön helg, KRAM

  SvaraRadera

Vad roligt att du vill lämna en hälsning! Tack!