trädgård, tankar, vardag, inredning, loppis, böcker, familj, resor, växthus


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

lördag 24 juli 2010

En tur till Stockholm

Kände att det var läge att hitta på nåt, det skulle ju bli svalare till helgen... Så vi väntade lite. Gav oss av på morgonen i gott mod. På vägen upp stannade vi i en stor fiskeaffär där mina medresenärer ville titta och drömma sig bort bland krokar, fiskespön och andra attiraljer.
Sen in i smeten, stannade bilen på Söder och gick neråt på kullriga gator i tryckande fuktig hetta. Jag har knappt varit anständigt klädd den sista tiden så bara det var en omställning.


Vi var inte ensamma på Stockholms turistiga gator, typ Gamla Stan och Drottninggatan... Men det var där vi skulle titta i några affärer. Humöret och orken tröt rätt snabbt. Lite svårt att orka med att trängas med folk och gå i affärerna. Vi fikade och åt glass och hade ingen köplust.
Bättre att hoppa på en buss och åka mot Gröna Lund.

Närhet till vatten och med lite mat i magen så vi fick ny energi och sen några timmar med diverse åk, chokladhjul och andra nöjen så kändes det lite bättre.


Det är inte alltid så lätt att hitta gemensamma nöjen och intressen. Men det viktigaste den här dan blev att roa sonen. Jag kan alltid hitta egna stunder med mina intressen. Gå i fina affärer och se vackra saker...det gör jag rätt ofta. ..
.
Idag var vi på loppis, men nästan är det behovet stillat. Jag har handlat rätt mycket ett tag, nu känner jag att det är dags att rensa lite istället. Det har varit så varmt så länge så jag har inte haft nån ork eller inspiration att hålla på hemma. Nu när det svalnat av är det dags att ta tag i hemmet och fixa, städa, plocka och styla. Jag har lust att stå på loppis själv och sälja lite av mina saker. Man kan inte spara för mycket. Då blir det för fullt överallt.
.
Nu har jag suttit och tittat på många vackra bloggar och det är så härligt att se era kreativa saker. Jag blir så impad av er ork och vackra foton och det ser så trivsamt ut hos er.
Ska fota lite hemma hos mig när min ork och inspiration kommit tillbaka!
.
Ha en skön lördagskväll allihopa!!

5 kommentarer:

  1. Ja, visst kan orken tryta ibland. Men loppis, det ger mycket energi och inspiration, tycker jag. Jag ska snart stå på en bakluckeloppis, för nu har jag samlat ihop en hel massa prylar som det är dags för nån annan att få ta hand om.
    Ha det gott och var rädd om dig!
    Kram Åsa.

    SvaraRadera
  2. Ack, ja - Stockholm! Du förstår kanske att jag flyr storstan under sommaren! Har tillbringat så många somrar där innan jag skaffade torpet! Nu finns inget som slår det!
    Jag kan bara föreställa mej hetta däruppe under dehär veckorna som varit! Min skållheta lägnenhet, som är varm i vanliga fall...jisses!

    Jag tänker som du - jag behöver verkligen rensa och skulle önska mej en egen loppis för att bli av med allt som samlat sej och som jag inte alls behöver eller vi ha!
    Kanske hyr jag en plats nånstan, vi får se!
    Hoppas att du har det gott i hemmets lugna vrå nu - det har jag - här på torpet och det regnar sååå gott!
    Kram
    Lisa

    SvaraRadera
  3. Hej Marie,
    Vad skoj att du fann min blogg och att du gillade den :o) Vi är också i stort behov av att ha loppis...kommer snart inte in i vårt garage. Så vi har precis snackat ihop oss med några grannar och drar igång en loppishelg på vår gata i september. Det ska bli jätteskoj!

    Det var längesen jag var i Stockholm. Ser härligt ut på dina bilder.
    Ha en forsatt mysig helg.

    Kramis från 'Norr om Köpenhamn'-Ullis

    SvaraRadera
  4. Ja orken kan verkligen tryta när man går omkring och trängs med folk. Men det låter som att ni hade det skönt i Stockholm.
    Ja nog borde man ha en egen loppis för att bli av med lite prylar.
    Kramar:)

    SvaraRadera
  5. Låter som ni haft det härligt i storstan, men trängas i butiker är ju inte så himla kul...bättre med lunga gårdsbutiker, eller hur..:D nu får du väl ta att rens då så du kan fylla på med nytt....:-) ha en fin vecka, kramen

    SvaraRadera

Vad roligt att du vill lämna en hälsning! Tack!