trädgård, tankar, vardag, inredning, loppis, böcker, familj, resor, växthus


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

fredag 3 september 2010

Plask och lek

Igår började min vattengymnastik igen. Eller hela havet stormar som det kändes ett tag. Idag är jag lite slak i benen. Men förhoppningsvis betyder det att jag har några muskler som kan komma att tränas upp.
.
Det var en solig dag, även efter arbetstid. Så efter en kort powernap kantgrävde jag en rabatt och fyllde på lite jord. Jag har kastat omkring lite frön från vallmo, akleja,purpurklätt och malva. Så nästa år kanske de sprider sig till fler ställen. Vi hade så fina nästan svarta vallmo på jobbet, men nu kommer jag inte ihåg vilken av frökapslarna det var... får väl töntrosa eller orange blommor om det inte vill sig.
.
Idag har jag en skön dag, alla mina fredagar är korta. Jag jobbar alltid 9-13, mest planering och mötestid. Alltså inte mycket tid i barngrupp... rätt skönt efter 4 desto längre och intensivare dagar. Så efter jobbet ska jag åka till den stora staden, till IKEA. Är sugen på en ny matta till vardagsrummet. Sen jag köpte det runda bordet dit in har den lilla runda mattan varit för liten... och den har alltid haft fel färg. Skickade efter den från Ellos nån gång, men blev egentligen aldrig nöjd. Den är för beige...och jag gillar inte beige.
.
Nu ska jag sparka igång frukosten åt tonåringarna. Det har inte hörts nåt från dem så jag måste nog kolla om de är på G.
.
Ha en härlig fredag.... nu är det fredagsmys.... !

6 kommentarer:

 1. Blev så grävsugen när jag såg din nyaste rabatt! Har inte tagit i en spade på länge nu. Men i morgon ska jag gjuta i betong med trädgårdsföreningen och efter det har nog orken tagit slut igen:)

  Kan tro att det är skönt att jobba kort dag på fredagar. Hoppas du nu hittar rätta mattan på Ikea, själv har jag precis köpt en i rätt färg från Ellos som jag är supernöjd med!

  Vattengympa som är så nyttigt... en till idé far genom mitt huvud!!

  Kram och hoppas dagen blir riktigt bra.
  Eva-Mari

  SvaraRadera
 2. Vattegympa är något som jag oxå ska börja på har jag tänkt. Jag har gjort ett uppehåll därifrån ett tag, men det är dags att börja igen. Jag har gått på varmvattengympan och det gör så gott åt kroppen som värker.
  Hoppas du hittar en matta som du trivs med.
  Ha en mysig fredagskväll med mycket mys!
  Kram Åsa.

  SvaraRadera
 3. Jag har också samlat på mig en massa frön från olika vallmosar och aklejor, men purpurklätten har jag glömt.
  Måste genast gå ut till min lilla rabatt här hemma och ta några för jag vill ha dem även på torpet.

  SvaraRadera
 4. Mitt grävande ute i rosenrabatten ledde till ett ovanligt ömmande knä. Jag kunde knappt gå upp för trappan. Men det är så lätt att man tar i lite för mycket när det är roligt och man ser resultat.
  En första runda på plantskolan ledde till min ivrighet! Än finns det många presentcheckar kvar ;o)

  Trevlig helg
  Kram Ulrika

  SvaraRadera
 5. Vattengympa vad roligt det låter jag har aldrig prövat på det. Får sätta upp det på att göra listan. Vad skönt att ha en kort dag på fredagarna jag har det var tredje dag. Hoppas att du fick en härlig fredag.
  Kram Lillemor

  SvaraRadera
 6. Låter skönt med en kort fredag på jobbet.
  Visst vet jag var Vånga ligger.
  Har varit där några gånger.
  Känner några som bor(bodde?)där.
  Själv kommer jag från Linköping.
  Ha en skön helg.
  Kram
  Agneta

  SvaraRadera

Vad roligt att du vill lämna en hälsning! Tack!